Željezničar će reprezentativnu pauzu iskoristiti za prijateljski susret u Jelahu. Plavi će odmjeriti snage sa domaćim Borcem, a utakmica se igra od 17 sati. Pored utakmice, FK Željezničar najavljuje druženje od 14 sati, na Trgu u Jelahu, na kojem se možete učlaniti u Klub, te kupiti artikle iz našeg Fan shopa.

Nakon šest odigranih prvenstvenih kola uslijedila nam je reprezentativna pauza. Plavi su trenutno treći na tabeli sa 13 osvojenih bodova. Ekipa predvođena mladim stručnim štabom radi izuzetno naporno, a pauzu će iskoristiti da odigra i prijateljski susret. Protivnik je Borac iz Jelaha, prijateljski i partnerski klub našeg Željezničara.

Ovu utakmicu će Borac iskoristiti da napravi svojevrsni spektakl jer će na ovom susretu svečano otvoriti nove tribine. Tribine je Upravni odbor Borca renovirao uz veliku pomoć navijača koji su akcijom “Stolica za FK Borac” prikupili značajna finansijska sredstva. Stadion Šibovi, mjesto današnjeg dvoboja, je u potpunom vlasništvu kluba, te u posljednje vrijeme se mnogo radi na infrastrukturi kako bi stadion bio spreman za eventualni ulazak Borca u viši rang bh. fudbala.

Borac iz Jelaha je osnovan 1948. godine, a svoj najveći uspjeh je ostvario u sezoni 1989/1999. kada je ušao u tadašnju Republičku ligu. Danas, Borac se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH – Centar, a klub se ponosi kvalitetnim omladinskim selekcijama. Podsjetimo, današnji fudbaler Željezničara, Ajdin Mujagić, prije četiri godine je stigao u naš klub upravo iz Borca. Navijači Borca su popularni pod nazivom Jalijaši.

FK Željezničar u Jelahu, Tešnju i okolnim mjestima ima svoju veliku bazu navijača, simpatizera, pa ih ovom prilikom pozivamo da dođu u što većem broju. Utakmica se igra od 17 sati, a cijene ulaznica su 5 KM, te donatorska ulaznica 10 KM. Druženje na Trgu počinje u 14 sati na kojem možete kupiti artikle iz Fan shopa Željo, učlaniti se u Klub, te se fotografisati sa fudbalerima.