Uprava Fudbalskog kluba Željezničar izražava nezadovoljstvo suđenjem na posljednje tri prvenstvene utakmice našeg kluba sa ekipama Viteza, Slobode iz Tuzle i Zvijezde iz Gradačca.

Dva nedosuđena penala, primljeni golovi iz nedozvoljene pozicije, nakon nepostojećeg faula i prekršaja nad golmanom, nepostojeći ofsajdi u situacijama kada naš igrač ide sam prema golu, neuobičajeno veliki broj žutih kartona, te niz drugih spornih sudijskih odluka predstavljaju objektivan razlog za zabrinutost. Očekujemo da ćemo u narednim utakmicama imati suđenje koje dolikuje najvišem rangu bosanskohercegovačkog fudbala.

Podsjećamo da je FK Željezničar klub iz kojeg dolazi najveći broj reprezentativaca svih selekcija Bosne i Hercegovine, te da je naša ekipa najmlađa i najefikasnija u Premijer ligi.
Imajući u vidu navedene činjenice, ne tražimo nikakve privilegije, već samo ravnopravan tretman sa ostalim ekipama u ligi.

Nadamo se da će neizvjesna završnica prvenstva proteći u najboljem redu, te da će prvaka naše zemlje odlučiti isključivo igre na terenu.