Večeras od 18 sati, fudbaleri Željezničara imaju priliku na stadionu Grbavica izboriti finale Kupa BiH. Takmičenje je to u kojem je Željo jedan od najuspješnijih timova sa ukupno 5 osvojenih trofeja.

Zadnji put Kup BiH smo osvojili prije punih 5 godina i to upravo u finalu protiv Širokog Brijega, kada je ukupni rezultat bio 1:0 za Plave a jedini gol u prvom susretu na Grbavici postigao je Muamer Svraka. Godinu dana kasnije Širokobriježani su u novom finalu, nakon izvođenja penala, bili uspješniji i osvojili su trofej. Ujedno bilo je to i posljednje finale Kupa za Željezničar.

Četiri godine kasnije Željo se u finišu sezone bori za oba trofeja, trenutno smo lider u Ligi za prvaka sa bodom prednosti ispred Zrinjskog i pet bodova više od Sarajeva, koje je još prošle sedmice izborilo plasman u finale. Pobjedom od dva gola razlike u revanšu protiv Širokobriježana Željezničar bi, ionako uzbudljivu sezonu, učinio još interesantnijom, jer to bi značilo i dodatna dva Vječita derbija u finalu Kupa BiH.

Večerašnji susret je odlična prilika da još jednom napunimo Grbavicu, koja je ubjedljivo najsposjećniji stadion u BiH ovog proljeća sa prosjekom od skoro 10.000 gledalaca po utakmici i nosimo Plave do nove pobjede i ukupno devetog finala Kupa BiH. Cijena ulaznica za duel protiv Širokog Brijega je jedinstvena za južnu, sjevernu i istočnu tribinu i iznosi 5 KM. Ulaznice za zapadnu tribinu koštaju uobičajenih 20 i 25 KM.