Mulalić i Šerbo dobili UEFA Pro licencu

FK Željezničar je bogatiji za dva trenera koja imaju UEFA Pro licencu, a to su šef struke Edis Mulalić i šef Omladinskog pogona Bakir Šerbo.

Mulalić i Šerbo su edukovani i testirani u Centru za edukaciju NS/FS BiH, te nakon posljednje odbrane diplomskog rada, obojica su dobila UEFA Pro licence. U sklopu bogate edukacije treneri su morali ići i na stažiranje. Edis je boravio u Njemačkoj, a Bakir u Francuskoj.

Šef Omladinskog pogona FK Željezničar, Bakir Šerbo, istakao je bitnost dobijanja licence, ali i edukacije koja je svima neophodna.

– Svaka edukacija trenera je jako bitna. Mislim da Željezničar ima najviše trenera sa Pro licencom. Dolazak sam trenera na edukaciju često nosi predrasudu kao bivši igrači, nama to ne treba. Međutim, ulaskom dublje u tu problematiku dolazi se do zaključka da je ta edukacija prijeko potrebna i neophodna. Dolazi se do novih saznanja, do jedne sistematizacije svega. Tačno se poslaže struktura kako da se vodi sam trenažni proces, rekao je Bakir Šerbo.

FK Željezničar čestita svojim trenerima na dobijanju Pro licenci, te se nadamo da će nova saznanja nakon edukacije doprinijeti još boljim rezultatima na sportskim planovima našeg Kluba. Ovo je jedan od dokaza da model poslavanja Kluba uključuje ulaganje u vlastiti kadar.

POGLEDAJ GALERIJU