FK Željezničar je i zvanično dobio novog šefa stručnog štaba. Nakon što je zbog regulative N/FSBiH u pogledu licenci dogovoreno da Admir Adžem nastavi raniji uspješan rad u omladinskom pogonu, te da mjesto šefa prvog tima privremeno preuzme dugogodišnji trener Kluba Almir Memić, danas je stručni štab kompletiran uspostavljanjem saradnje sa Milomirom Odovićem. Ovo će biti drugi put da naš nekadašnji vezni igrač vodi prvi tim sa Grbavice.

Milomir Odović je rođen 1955. godine, a prve fudbalske korake veže za Slogu iz Ilijaša. Ipak, još kao junior je prešao u Željezničar. Debitantski nastup za prvi tim je ubilježio u sezoni 1974/1975 nakon čega je vrlo brzo izborio mjesto u početnoj postavi. Igrajući za naš klub do 1985. godine, Odović je skupio 262 zvanična nastupa, pri čemu je postigao i 25 golova. Poslije toga je igrao još za austrijske klubove VÖEST Linz i Spittal, a karijeru je okončao u Bosni iz Visokog. Međutim, ostao je u fudbalu kao trener. U Željezničaru je bio član stručnog štaba koji je početkom ovog vijeka osvojio više trofeja, a priliku da samostalno vodi prvi tim je dobio u jesen 2004. godine. Tim je vodio do kraja te sezone i u 24 utakmice je ostvario skor od 16 pobjeda te po četiri remija i poraza.

Naš klub je ovako riješio pitanje vođenja prvog tima prije početka priprema za proljetni dio prvenstva u kojem ćemo pokušati ostvariti planirani cilj, a to je plasman u evropske kupove. Podsjetimo se, Željezničar se sa trideset osvojenih bodova nalazi na diobi četvrtog mjesta, četiri manje od prvoplasiranog tima, i na proljeće moramo pružiti dobre igre kako bismo postigli željeni cilj. Ukoliko bi se neke stvari poklopile, moguće je da se ostvari i više od toga.

Također, ovih dana će biti i ozvaničena odluka da Haris Alihodžić postane tim menadžer Kluba. Osim poslova vezanih za koordinaciju između prvog tima i Izvršnog odbora, tim menadžer će ubuduće imati i dodatna ovlaštenja u vezi omladinskog pogona FK Željezničar. Svakako vrijedi naglasiti da se radi o još jednom “domaćem” kadru, budući da je Alihodžić najveći dio igračkog vijeka proveo u Željezničaru. U periodu između 1988. i 2005. godine je odigrao više od 250 zvaničnih utakmica za naš Klub, pri čemu je postigao 20 golova.