Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom narednog mjeseca će odigrati utakmice Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a na spisku se nalazi fudbaler našeg tima, Kerim Memija.

Drugog i 6. septembra, na Stadionu Grbavica, mlada reprezentacija BiH će u okviru Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrati utakmice sa Norveškom i Švicarskom. Selektor Darko Nestorović je objavio spisak fudbalera na kojem se nalazi Kerim Memija, te Damir Sadiković, fudbaler Plavih koji je na posudbi u Krškom. Na spisku je također i pet bivših igrača Želje, a to su Amir Hadžiahmetović,Riad Bajić, Haris Hajradinović, Armin Ćerimagić i Amer Gojak. U prvoj utakmici, zbog suspenzije, pravo nastupa nemaju Memija i Hadžiahmetović.

U sklopu priprema za za turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, selektor kadetske reprezentacije BiH, Sakib Malkočević, objavio je spisak fudbalera na koje računa za dvije pripremne utakmice sa selekcijama Italije. Na spisku se nalaze tri kadeta Plavih, Enio Zilić, Jasmin Kršić i Ahmed Hasanović. Poziv za reprezentativne usluge je dobio i trener kadeta, Adin Mulaosmanović, koji obavlja dužnosti pomoćnika selektora.