Mladi, talentovani fudbaler našeg Željezničara, Kerim Memija, govorio je o dosadašnjem dijelu priprema, novim saigračima, te o bitnosti podrške navijača.

Kerim ističe da su uslovi u Antaliji jako dobri, te da je atmosfera u ekipi na veoma dobrom nivou.

– Uslovi ovdje u Antaliji su nam odlični, radi se jako naporno, dva puta dnevno. Definitivno ostajem na Grbavici, što mi je dalo dodatni motiv da se što više skoncentrišem na treninge i samim tim na nametanje u ekipi. Na treninzima se vidi velika želja kod svih igrača za minutažu, a pri tome među nama vlada dobra atmosfera što je bitno, rekao je Memija dodavši:

Svaki dan radimo na unapređenju naše igre. Ekipa dobro izgleda i svi daju maksimum da ispune zahtjeve stručnog štaba. Što se tiče sutrašnje utakmice, nadam se da pripreme nećemo završiti nekim negativnim rezultatom, a očekujem dobar rezultat kao krunu za dobar rad na pripremama.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine smatra da je zdrava konkurencija veći motiv svima za što bolji rad.

– Svi momci koji su nam se pridružili u prelaznom roku su provjereni igrači i do sada su već pokazali svoj kvalitet na pripremnim utakmicama. Mislim da su se svi lijepo uklopili, te vlada pozitivna atmosfera među nama, a konkurencija je veća što daje svima veći motiv za nametanje.

Memija je poručio da navijači mogu biti ključna uloga za što bolji rezultat protiv Širokog.

– Ne želim da prognoziram neki rezultat, ali mogu reći da će ekipa sigurno dati svoj maksimum. Sigurno da će i uloga navijača biti ključna u ovoj utakmici i ovom prilikom bih želio da nas podrže u što većem broju i da još jednom dokažu da su oni naša snaga i motivacija, kazao je Kerim Memija.