Fudbaleri Željezničara borave u Međugorju gdje se pripremaju za subotnji derbi sa mostarskim Zrinjskim. Prvotimac Plavih, Adi Mehremić, ističe da su uslovi dobri i da se ekipa maksimalno fokusirala na rad.

Nakon dvije pobjede u prva dva proljetna kola, u narednom kolu Željo će gostovati kod Zrinjskog u Mostaru. Utakmica se trebala igrati danas, ali odlukom NS/FS BiH 21. kolo odgođeno je za subotu. Naša ekipa od ponedjeljka boravi u Međugorju gdje će trenirati do subote.

Prvotimac Plavih koji je na zimu stigao na Grbavicu, Adi Mehremić, odigrao je obje prve utakmice nastavka prvenstva, a kazao je da od sebe i ekipe očekuje još bolje partije.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

– Što se tiče uslova ovdje u Međugorju, prvi dan nas je uhvatio snijeg, ali evo popravilo se vrijeme. Tako da su uslovi za rad na dobrom nivou i možemo se maksimalno fokusirati na rad. Prvenstvo smo otvorili na najbolji mogući način sa dvije pobjede. Igrom možemo biti zadovoljni iako smo imali dvije teške utakmice na teškim terenima. A u vezi mojih igara mogu biti zadovoljan kako sam počeo svoj put u Želji, uvijek može bolje i nadam se da ću se kako ekipa tako i ja dizati iz utakmicu u utakmicu, rekao je Mehremić dodavši očekivanja pred Zrinjski.

– U subotu nas sigurno očekuje teška utakmica, moramo biti skoncentrisani cijelu utakmicu, igrati oprezno i čekati našu priliku. Prvi smo na tabeli, tu i želimo ostati nakon subote.

Derbi između Zrinjskog i Željezničara igra se u subotu Pod Bijelim brijegom sa početkom od 14:30 sati.