Legenda našeg Kluba, Mehmed Baždarević, imenovan je za novog selektora reprezentacije naše zemlje.

Izvršni odbor NS/FS BiH je danas jednoglasnom odlukom izabrao Mehmeda Baždarevića za novog selektora reprezentacije BiH.

Vjerovatno jedan od najboljih bh. igrača svih vremena je rođen u Višegradu 1960. godine. Međutim, odrastao je u Sarajevu i fudbalom se još kao devetogodišnjak počeo baviti u Željeznčaru. Prošao je sve mlađe kategorije Kluba prije nego je 1977. godine debitovao za prvi tim.

U Klubu će se zadržati sve do 1986. godine kada odlazi u Francusku. Tamo će igrati za Sochaux i Nîmes, a karijeru je okončao 1998. igrajući za Étoile Carouge u Švajcarskoj.

Za Željezničar je nastupio na 249 zvaničnih utakmica i pri tome je postigao 24 gola. Neumoran trkač visoke tehnike, prirodni lider na terenu, graditelj igre, asistent, te uvijek potencijalni strijelac iz pozadine. Kao takav, igrao je i za sve mlađe selekcije bivše države. Osvajač je bronzane medalje na OI u Los Angelesu 1984. godine, te standardni A reprezentativac Jugoslavije sa 54 nastupa i četiri postignuta gola. Bio je i reprezentativac BiH u počecima naše reprezentacije za koju je nastupio u dva navrata.

Po završetku igračke karijere je prešao u trenerske vode. Vodio je Istres (Francuska), Étoile du Sahel (Tunis), al-Wakru (Katar), Grenoble, Sochaux, a od danas vodi i reprezentaciju BiH.

Mehmedu Baždareviću želimo mnogo sreće i uspjeha u narednom periodu vođenja naše reprezentacije.