Križman i Marković potpisali dvogodišnje ugovore

Hrvatski internacionalac, Sandi Križman, i crnogorski fudbaler, Darko Marković, potpisali su dvogodišnje ugovore sa FK Željezničar.

Sandi Križman je rođen 17. augusta 1989. godine u Puli. Križman je karijeru počeo u hrvatskim niželigašima Zminju i Karlovcu 1919. Kao perspektivan igrač po izlasku iz juniora dolazi u Rijeku za koju je igrao četiri godine. Potom prelazi u Istru 1961, te odlazi u Južnu Koreju, u ekipu Jeonnam Dragons. Nakon godinu dana se vraća u Istru, a zatim igra za Slaven Belupo.

Križman je nastupao za U-18, U-19, U-20 i U-21 reprezentacije Hrvatske. Za Rijeku je odigrao 81 utakmicu i postigao devet golova. U dresu Istre 1961 je odigrao 61 utakmicu i postigao 19 pogodaka. Za Slaven Belupo je na 22 utakmice postigao tri gola. Sandi će u Plavom dresu konkurisati za poziciju lijevog krila.

Darko Marković je rođen 15. maja 1987. godine u Podgorici. Nastupao je za crnogorske klubove Mogren, Lovćen te u nekoliko navrata za Zetu u kojoj je bio i kapiten. U Uzbekistanu je igrao za ekipu Pakhtakora, a u mađarskoj za ekipu Ujpesta. U bh. fudbalu je igrao proljetni dio sezone 2014/2015 kada je nosio dres Mladosti iz Velike Obarske.

Marković je nosio dres mlade reprezentacije Crne Gore 12 puta, dok je za A selekciju odigrao dvije utakmice. U Zeti je igrao 39 puta. U Mladosti VO je u pomenutih pola godine odigrao 13 utakmica, a postigao je četiri gola. Za mađarski Ujpest je odigrao 20 utakmica. Marković igra na poziciji zadnjeg i centralnog veznog.

Križman i Marković će konkurisati za utakmicu protiv Krupe koja je na rasporedu u subotu od 19:30 sati na Stadionu Grbavica.

Kolektiv FK Željezničar želi dobrodošlicu novim fudbalerima te im želi mnogo uspjeha u plavom dresu.

Mi smo Željini, Željo je naš!

POGLEDAJ GALERIJU