Željezničar će u okviru šestog kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Zrinjskog, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu na kojoj su se obratili šef stručnog štaba, Miloš Kostić i kapiten, Aleksandar Kosorić.

Utakmicu je iz svog ugla prvo najavio Miloš Kostić koji je istakao da je upoznat sa kvalitetom Zrinjskog koji je zadržao kostur ekipe koja je prošle godine osvojila titulu prvaka BiH.

Ispred nas je jedna jako teška utakmica, jer smo imali i jako tešku sedmicu, ali u ovakvim mečevima ekipa treba da pokaže karakter i da prošle dvije utakmice nisu mjerilo našeg kvaliteta. Možemo i moramo bolje, ne treba nam posebna motivacija za Zrinjski i nadam se da ćemo vratiti pobjednički mentalitet, kazao je Kostić dodavši:

– Svaki trener ima plan A i plan B. Mi za određenu ekipu spremamo određenu taktiku i izaaći ćemo sa ekipom za koju mislimo da je najspremnija da pobijedi Zrinjski. Što se tiče zamjene za Blagojevića, imamo Radinovića i Bekrića tako da to nije problem. Ne pribojavam se Zrinjskog, jer mi igrači ulijevaju optimizam da ne mogu ponoviti slabu igru. Poštujemo ih, ali se ne bojimo Zrinjskog. 

Potom je o atmosferi u ekipi i očekivanjima pred Zrinjski govorio Aleksandar Kosorić. On je kazao da ekipa ima veliki motiv da se dokaže i da svi jedva čekaju sutrašnju utakmicu.

– Zrinjski je jako kvalitetna ekipa koja je ove sezone zadržala kostur tima iz prošle i potvrdili su da posjeduju kvalitet. Mi smo imali turbulentu sedmicu uz dva poraza koja smo doživjeli, a posebno je bio bolan onaj od Viteza. Pokušali smo da se izdignemo kako bi pokazali da je to bio loš dan, te se nadamo pozitivnom rezultatu”, rekao je Kosorić u uvodnom obraćanju, osvrnuvši se i na sastanak sa navijačima, rekao je Kosorić.

Utakmica sa aktuelnim prvakom BiH, ekipom Zrinjskog, na rasporedu je u subotu od 21 sat.