Neposredno pred današnju prijateljsku utakmicu sa Novim Pazarom, koja se igra od 17 časova, razgovarali smo sa igračima bez kojih su odbrana i napad našeg tima nezamislivi.

Semir Kerla i Eldin Adilović se raduju susretu, koji će za njih biti jedno novo iskustvo.

Lijepo je što igramo jednu ovakvu prijateljsku utakmicu, gdje ćemo odmjeriti snage sa drugačijom ekipom od onih sa kojima igramo u našem prvenstvu. Biće sigurno zanimiljivo iskustvo, a sigurno je i da se radi o odličnom protivniku, ako uzmemo u obzir snagu srbijanske lige, govori Kerla za fkzeljeznicar.ba.

Sjajni stoper smatra da još uvijek nije na sto posto svojih mogućnosti nakon nedavne povrede zgloba, ali će biti spreman za današnju utakmicu.

S druge strane, njegov kolega iz napada je u ovoj sezoni pogađao u gostima, tako da bi i danas trebao biti na nivou. Drago mu je zbog aplauza koje je dobio nakon meča sa Slavijom, iako nije uspio pogoditi.

Sigurno je da tu ima i starih zasluga, što navijači cijene. Smatram da sam dobro odigrao protiv Slavije, a trebao bi mi jedan hattrick da se sve vrati na staro, uz osmijeh dodaje Adilović, koji vjeruje da može odbraniti titulu najboljeg strijelca lige.

Ako sve bude kako treba, što se zdravlja tiče, vjerujem da mogu ponoviti taj rezultat.

Obojica igrača se nadaju da bi u dogledno vrijeme mogli dobiti i poziv za A reprezentaciju.

U nacionalnom timu igraju odlični igrači u odbrani. Pogotovo Spahić. Ipak, smatram da imam potrebni kvalitet i moje je da se dobrim igrama za klub pokušam nametnuti selektoru našeg A tima, riječi su Kerle.

Adilović dodaje kako je selektor Sušić već upoznat sa njegovim i Kerlinim sposobnostima.

Mi smo već boravili na okupljanju reprezentacije i nastupili u prijateljskom susretu sa Poljskom. Tako da Sušić sigurno zna koliko od nas može očekivati. Već duže smo vrijeme u nekom širem krugu kandidata i sigurno da su i pozivi Svraki pokazatelj da se prate igre u našoj ligi, smatra Adilović.

Od ove dvojice igrača se mnogo očekuje i na današnjem susretu sa Novim Pazarom, koji se igra od 17 časova.