Juniori Željezničara su prisustvovali otvorenju i na taj način podržali sedme po redu Sportske igre Oaze. Igre Oaze su najveće takmičenje na području jugoistočne Evrope za osobe sa intelektualnim poteškoćama.

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području KS-a Oaza je organizovala sedme po redu Sportske igre Oaze. Igre će trajati od 5. do 8. oktobra. Ove godine SIO će se održati na različitim sportskim terenima na području Sarajeva. Takmičari iz sedam zemalja imat će priliku da se natječu u osam sportova i to u plivanju, atletici, košarci, boćanju, stonom tenisu, nogometu, kuglanju i MAT-programu (program za osobe sa višestrukim smetnjama u razvoju).

– Obaveza svih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini je podrška ovom i sličnim projektima. Mi smo se rado odazvali na poziv Udruženja Oaze i trudit ćemo se da i u budućnosti FK Željezničar učestvuje u što više društveno-odgovornih projekata, istakao je Armin Herić iz press službe Željezničara.

Cilj SIO je promocija mogućnosti i sposobnosti osoba sa intelektualnim teškoćama kroz sport. Organizacijom ove sportske manifestacije Udruženje OAZA praktično i direktno primjenjuje pravo na aktivno bavljenje sportom koje je osobama sa invaliditetom dato Konvencijom UN-a o pravima osoba sa invaliditetom.