Jučer su naši omladinci igrali utakmice 1. kola Omladinske Premijer Lige BiH. Juniori su savladali Olimpic sa 3:0, dok su kadeti poraženi rezultatom 3:1.

Na plastičnom terenu Stadiona Grbavica jučer su svoju prvenstvenu utakmicu odigrali juniori Željezničara i Olimpica. Domaći su slavili ubjedljivu pobjedu golovima Osmankovića u 31. minuti, Mujagića u 74. minuti te rezerviste Handžića u 85. minuti susreta.

Plavi su igrali u sastavu: Ćutahija, Alihodžić (Džuho od 90.), Duraković, Osmanković, Palić, Hasanović, Beganović (Muharemović) Hiroš (Zeba), Mujagić, Šehić (Midžić) i Omerdić (Handžić). Šef struke Edis Mulalić.

Za razliku od juniora, kadeti su sezonu otvorili porazom. Gosti sa Otoke su bili bolji rezultatom 3:1, a utakmica je odigrana po izuzetnoj jakoj kiši. Golove za Vukove su postigli Hadžić (x2) i Salčinović, dok je za Plave strijelac bio Behram.

Za Želju su nastupali: Karavdić, Kurtović, Islami, Mostarlić, Behram, Bijedić, Žerić, Babić (Tukić), Salić, Šubo (Memić) i Šehić (Mulahusejnović). Šef struke Adin Mulaosmanović.

Naredno kolo tim sa Grbavice gostuje kod Širokog Brijega.