Juniori i kadeti Željezničara u dosadašnjem dijelu Omladinske Premijer lige pružali su jako dobre partije čemu svjedoči plasman na tabeli.

Fudbaleri Željezničara do 19 godina, predvođeni trenerom Admirom Adžemom, odlučni su da u ovoj sezoni osvoje titulu prvaka BiH, te tako naredne godine uzmu učešće u Omladinskog Ligi prvaka. Nakon 18 kola Plavi su pokazali da igraju najbolji fudbal, a prvenstvenu pauzu će provesti na prvom mjestu na tabeli. Željo ima tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirano Sarajevo i trećeplasiranu Slobodu.

U 18 utakmica Željezničar je osvojio 46 bodova. Dva puta su poraženi, jednom je ubilježen remi, dok je ostvareno 15 pobjeda od kojih se izdvaja visoka pobjeda u derbiju protiv Sarajeva od 4:1. Juniori su postigli 40 golova, a primili deset. Najbolji strijelac ekipe je Ajdin Mujagić sa 14 postignutih golova, potom slijedi Mirza Šubo sa šest, te Amir Velić sa pet golova. Vrijedi istaći da je nekoliko standardnih juniora treniralo sa prvim timom, te da ih je nekoliko i nastupilo za seniore Želje. To su Ajdin Mujagić, Denis Žerić, Amar Beširević, Anel Šabanadžović, Haris Kurtović, te Aldin Hrvanović.

Kadeti dijele vrh tabele sa Sarajevom

Baš kao i juniori, i kadeti Želje su ove sezone pružili veoma dobre partije. Fudbaleri do 17 godina, koje se klupe predvodi Adin Mulaosmanović, nakon 18 kola imaju isti broj osvojenih bodova kao rival sa Koševa te tako dijele sami vrh tabele. Obje ekipe su osvojile po 44 boda. Kadeti našeg Kluba su postigli 45 golova, a primili 11. Najbolji strijelac tima je Ahmed Hasanović sa 12 golova, slijedi Eldar Šehić sa devet, te Ajdin Šušić sa četiri. Željo je jedina ekipa koja nema poraz ove sezone, a ostvarili su 13 pobjeda i pet remija.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba