Josip Projić novi je član FK Željezničar sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Dvadesetdevetogodišnji lijevi bek je ponikao u Napretku iz Kruševca u kojem je za prvi tim debitovao još sa 17 godina i upravo iz tog kluba stiže na Grbavicu.

– Prvi put sam u Sarajevu i na Stadionu Grbavica i utisci su fenomenalni. Drago mi je da sam postao igrač velikog kluba kakav je Željezničar, prezadovoljan sam. Jedva čekam da počnem sa treninzima i da zaigram na ovom stadionu, kazao je Projić.

– Projić je provjeren igrač sa dosta međunarodnog iskustva i njegovim dolaskom smo puno dobili. Izuzimajući juniore u novu sezonu smo ušli sa samo dva beka, Stevanovićem i Stanićem i sigurno je da je za ovu sezonu u kojoj imamo velike ambicije to nije dovoljno. Sada trener Petrović ima širinu i na bekovskim pozicijama i na njemu je da to iskoristi što je bolje moguće, rekao je Aldin Čenan.

Nakon nekoliko sezona u Napretku, Projić je kasnije tokom karijere igrao za Volgu NN, Jagodinu, Voždovac, Levadiakos, Budapest Honved, a 2015. godine vratio se u Napredak u kojem je proveo posljednje dvije sezone uz ukupno 43 nastupa i jedan pogodak. Prvi trening sa ekipom Projić će odraditi večeras.

Foto: fkzeljeznicar.ba