Juniori Željezničara su savladali bugarski Ludogorets sa 3:2, a nakon utakmice na konferenciji za medije obratio se Omer Joldić, trener juniora Plavih.

U sjajnoj utakmici prepunoj tempa i naboja, Željo je na kraju slavio junačku pobjedu golom Hajdarevića iz 93. minute i tako se plasirao u drugo kolo gdje će odmjeriti snage sa zagrebačkom Lokomotivom. Trener selekcija koja je napravila historijski uspjeh nije krio emocije nakon utakmice.

– Gledali ste pravu fudbalsku utakmicu. Možemo biti ponosni na naše igrače, poređenje sa ovim klubom je suvišno. Ako izbacimo Ludogorets, to je kao da smo izbacili ekipu iz Bundeslige. Postoji osnova da se možemo nadati boljoj budućnosti Željezničara. Nije realno očekivati da ćemo svake godine ili tri plasirati igrače poput Džeke, Bajića i drugih. Možemo biti ponosni na uslove rada s kojima radimo na plastičnoj travi. Iskoristiću priliku da animiram širu društvenu zajednicu da iznađemo finansijska sredstva za ulaganje u infrastrukturu. Razlog je to što postoji veliki broj talenata. Ima dječaka koji sigurno uz bolju infrastrukturu mogu bolje napredovati i napraviti karijere u inostranstvu. Možda će se neko naći u ovoj priči, ali moramo više ulagati u sport jer ovakve predstave dovode navijače na stadion. Ljudi bi sa zadovoljstvom dolazili na utakmice kada bi ovakav scenario bio, kazao je Joldić dodavši:

– Ja već tri i po godine radim u Omladinskom pogonu. Moja djeca su donosila lopte i sjedio sam na ćošku zapada, nisam odavno vidio da je sjever ovako navijao. Jako dobro znamo šta znači podrška sa tribina, o tome je bespotrebno trošiti riječi.