Defanzivac našeg Željezničara, Jasmin Bogdanović, jučer je u Rijeci uspješno operisan, te mu slijedi četveromjesečni oporavak.

Bogdanović je u Rijeci kod doktora Borisa Nemeca operisao ligamente koljena, a tačna dijagnoza je raptura vlakana. Povratak treninzima je planiran za tri do četiri mjeseca.

– Operacija je protekla u najboljem redu i zahvaljujem se doktoru Nemecu i njegovom osoblju na najboljem tretmanu. Uskoro počinjem postoperativni proces i nadam se što skorijem povratku na teren. Ovom prilikom se zahvaljuem Klubu i navijačima na podršci i vjerujem da ćemo iz ove situacije svi izaći još jači, kazao je Jasmin Bogdanović za fkzeljeznicar.ba.

Bogdanović je rođen 10. maja 1990. godine u Doboju. Igrao je za mlađe selekcije Zagreba, a potom i za Rudeš, Novalju i Croatiu Sesvete. Nakon toga dolazi u Slogu iz Doboja, a posljednji klub prije dolaska na Grbavicu mu je bila Zvijezda za koju je odigrao 40 utakmica. Za Želju je debitovao 1. marta 2014. godine u Bijeljinu u remiju Radnika i Željezničara 0:0. U Plavom dresu je odigrao 61 utakmicu i postigao pet golova.

FK Željezničar želi brz oporavak i povratak na teren svom fudbaleru.