Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sanel Jahić, prošle sedmice je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Željezničar. U nastavku pročitajte intervju sa novim igračem našeg Kluba.

Nakon deset godina igranja u inostranstvu, ponovo se vraćaš u plavi dres. Kakav je osjećaj ponovo biti dio plave porodice?

Sretan sam i ponosan. Od mog zadnjeg odlaska sam imao želju da se jednog dana vratim i evo konačno je došao taj trenutak.

Šta te je privuklo da se vratiš u Željezničar?

Privukao me je ambijent i atmosfera koja vlada unutar Kluba. Jednostavno volim ovaj Klub koji mi je puno pomogao u karijeri. Zahvaljujući Želji sam otišao u inostranstvo. Naravno, poseban razlog da se vratim su bili i naši Manijaci.

Koliko poznaješ ekipu i koliko Željo može u predstojećoj sezoni?

Poznajem nekoliko igrača. Klub nastoji da dovode kvalitetne igrače i napravi što bolju ekipu. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu koja se može boriti za titulu i Kup, ali to svakako trebamo pokazati i na terenu.

Koliko se Klub razlikuje danas u odnosu na tvoj prvi i drugi mandat?

Puno toga se promijenilo od perioda kada sam ja bio tu. Mnoge stvari su na jednom većem nivou. Infrastruktura Kluba i uslovi za rad su puno bolji, liga je kvalitetnija. Vjerujem da će se u narednim godina nastaviti sa napretkom.

Navijači su sa velikim zadovoljstvom primili vijest o tvom povratku u plavi dres. Sigurno će oni biti poseban motiv za dobre partije?

Navijači su bili moj prvi motiv da se vratim jer znam da sam uvijek imao njihovu podršku. Dat ću sve od sebe da što bolje pomognem ekipi i da zajedno ostvarimo najbolje rezultate.

Da li potpisivanje dvogodišnjeg ugovora znači i završetak karijere u svom Klubu?

Nisam još razmišljao o završetku karijere. Osjećam se dobro i godine mi ne predstavljaju teret. Mislim da je najvažnije šta ću pokazati na terenu. Kad vidim da tijelo više ne može to će onda biti kraj. U svakom slučaju, sigurno bi bilo lijepo oprostiti se u svom Klubu i pred svojim navijačima.