Gradski vijećnik Hasan Hodžić predložio je amandman na prijedlog budžeta Grada Sarajeva, a on se odnosi na izdvajanja novčanih sredstava za evropsku Grbavicu.

Vijećnik Gradskog vijeća Hasan Hodžić predložio je amandman na prijedlog budžeta Grada Sarajeva. Hasan je naveo pozitivne promjene u FK Željezničar u proteklom periodu, kako rezultatske na terenu tako i u administrativnom dijelu. Potom je obrazložio društveno odgovorni dio u kojem je navedeno da je Željezničar sa ulice sklonio više od 1000 dječaka, spomenut je veliki broj reprezentativaca od pionirske do seniorske selekcije, te da budući Stadion Grbavica može biti dom reprezentacije BiH, a samim tim i Grad Sarajevo.

Prema prijedlogu vijećnika Hodžića, potrebno je iz budžeta projekta revitalizacija Trebevičke žičare za koji je planirano 3.500.000,00 KM preusmjeriti 300.000 KM i uvrstiti u novi projekat pod nazivom evropska Grbavica.

Sjednica Gradskog vijeća je na rasporedu sutra u 10 sati.

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Željezničar izražava nadu da će vijećnici Gradskog vijeća pozitivno odgovoriti na ovaj prijedlog i da će se Grad Sarajevo aktivno uključiti u projekat izgradnje evropske Grbavice.

Mi smo Željini, Željo je naš!