FK Željezničar obavještava navijače, članove Kluba, sponzore i prijatelje Kluba da je do 22.05.2016. godine kroz projekat “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” prikupljeno 227.649,87 KM.

Zahvaljujemo se navijačima i sponzorima u BiH i svijetu na neuslovljenoj podršci. Projekat “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” završava se 31.05.2016. godine.

Obzirom da se radi o jedinstvenom projektu na ovim prostorima, koji je bio generator dalekosežnih pozitivnih pomaka u infrastrukturi Kluba, zbog svog značaja i sveukupne važnosti neće biti produžen niti će ikada na ovaj način biti ponovljen.

Projekat je povezan sa navijačima i generalnim sponzorstvom i kao takav treba ostati unikatna priča. Na isti način kako se navijači ponose sportskom historijom Kluba, sadašnje i buduće generacije će sa pijetetom spominjati vrijeme kada su navijači bili generalni sponzor Kluba.

Osim što će se na zvaničnoj stranici Kluba i u printanim medijima objaviti konačan spisak svih sponzora, Klub će pripremiti i primjeren vid zahvalnice svim učesnicima projekta.

Na bijelim fasadnim ciglama Plavog salona, koji je čuvar najuspješnije sportske priče na ovim prostorima, biće ispisana imena svih sponzora projekta “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu”, kao vid trajne zahvalnosti Kluba navijačima najtrofejnijeg kluba u BiH.

Za evropsku Grbavicu. Mi smo Željini, Željo je naš!