Željezničar u subotu dočekuje ekipu Mladosti, a Klub je pokrenuo humanitarnu akciju “Jedan navijač, jedna igračka”. Na ulazima bit će postavljene kutije u koje možete ubaciti nove ili korištene igračke, a potom će igračke biti proslijeđene Zavodu Mjedenica i Domu Bjelave.

FK Željezničar poziva sve navijače i simpatizere da se odazovu akciji i još jednom pokažu svoju brojnost i humanost. Akcija “Jedan navijač, jedna igračka” podrazumijeva doniranje igračaka koje će obradovati djecu Zavoda Mjedenica i Doma Bjelave. Kutije u koje možete ubaciti igračke bit će postavljane na svim otvorenim ulazima na stadion.

Također, FK Željezničar će putem najavnih plakata i LED banera, te putem svojih društvenih kanala pozvati navijače da pozivom na humanitarni broj 17010 doniraju 2 KM za rad Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka i rad Roditeljske kuće.

Utakmica između Željezničara i Mladosti igra se u subotu sa počekom od 18 sati na Stadionu Grbavica. Cijene ulaznica su uobičajene, a ulaz za djecu do 15 godina je besplatan. Klub će u narednim danima pozvati nekoliko škola fudbala na subotnji susret.

Mi smo Željini, Željo je naš!

IG 1080x1350px FKZ hum dan