FK Željezničar krupnim koracima u svim segmentima ide naprijed pa je tako i u Omladinskoj školi. Novi direktor Omladinske škole FK Željezničar bit će Haris Alihodžić, koji će na toj poziciji naslijediti Sejfudina Ticu, koji je prihvatio poziv za novi trenerski angažman u Bahreinu.

– Velika je čast biti na ovoj poziciji i bit će to ogroman izazov za mene. Željezničar je na pravom putu kada je u pitanju rad sa mladim igračima, to pokazuju i rezultati, a sada smo odlučili i formirati B tim u kojem će omladinci imati priliku da se dalje razvijaju. Samim tim i uloga direktora škole FK Željezničar ima dodatnu odgovornost i dobija jednu dodatnu dimenziju. Dosta posla je ispred mene, ima tu puno stvari koje trebamo popraviti, ali siguran sam da uz naporan, sistematski rad možemo sve to posložiti, kazao je Haris Alihodžić.

Haris Alihodžić je i sam prošao školu FK Željezničar i došao do prvog tima. Nakon što je jedno vrijeme igrao za bečki Rapid, Antalyaspor i Muru, 1996. godine se vratio u Željezničar u kojem devet godina kasnije završio igračku karijeru. Upisao je i dva nastupa u dresu reprezentacije BiH, a posljednjih nekoliko godina proveo je na poziciji tim menadžera prve ekipe.