Fudbalski klub Željezničar je, kroz bogatu historiju, iznjedrio brojne legende, ali se ipak i među njima, određena imena spominju sa posebnom simpatijom i poštovanjem. Jedno od takvih imena je sigurno i legenda Josip Joško Domorocki, sa već historijskim “NE” jednoumlju, nepravdi i sili izgovorenom davne 1946. godine. 

Grupa vjernih navijača, danas je na Stadionu Grbavica uplatila desetogodišnju ulaznicu za istočnu tribinu koja će glasiti na ime – Joško Domorocki.

– Joško Domorocki možda i najbolje opisuje vrijednosti FK Željezničar, a to su snaga, otpor i nepokolebljivost, čak i u najtežim trenucima. Željeli smo da njegov duh i naslijeđe budu zauvijek utkani u stadion koji se i sam diže iz pepela, te smo odlučili da kupimo desetogodišnju ulaznicu koja će glasiti na njegovo ime. Mjesto broj 35, red 05, sektor C na istočnoj tribini će biti njegova stolica, ulaznicu neće niko koristiti niti sjediti na naznačenoj poziciji, jer će ista predstavljati simbol i sjećanje na legendu FK Željezničar, pokojnog Joška Domorockog. Neka mu je vječna slava i hvala, rekli su ispred ove grupe Željinih navijača.

Grupu navijača koji su predložili i podržali inicijativu čine: Amir Pecar, Adis Hadžić, Adnan Misimović, Haris i Ivor Kadenić, Renad Čelik, Edin Bešlić, Adna Čelik, Adnan Habibija, Marko Dmitrović, Sanjin Avdić, Damir Sablja, Haris i Berina Hajdarević, Nedim Sijerčić, Vedran Vinšalek, Dejan Nikolić, Amar Bajramović, Armin Tatarević, Amar Šabeta, Amar Spahić i Miković Mišo.