Tri kola prije kraja prvenstva FK Željezničar igra još jednu veoma bitnu utakmicu. Pred nama je gostovanje u Krupi, na kojem možemo napraviti veliki korak ka naslovu prvaka Bosne i Hercegovine. Svi klupski resursi usmjereni su u samo jednom smjeru, a to je da ekipa što spremnije dočeka utakmicu i od prve minute krene ka pobjedi.

Kada kažemo, svi klupski resursi, mislimo na navijače, na igrače i stručni štab, na administraciju i rukovodstvo Kluba, veterane, legende i doajene Kluba. Iako je do prijelaznog roka ostalo više od mjesec dana, ekipa je dobila značajno pojačanje na napadačkoj poziciji, Mišu Smajlovića, legendarnog napadača kluba sa Grbavice koji je u dresu Želje odigrao preko 400 utakmica i postigao 241 gol. “Džentlmen u kopačkama”, kako su Smajlovića svojevremeno zvali mediji u bivšoj državi, sve je vrijeme uz ekipu, na treninzima, putovaće u autobusu sa timom i biti smješten u istom hotelu. Čovjek je to čije iskustvo i samo prisustvo puno znači fudbalerima uoči utakmice u kojoj mogu jednu ruku staviti na šampionski trofej.

– Biti uz ekipu u ovako bitnim trenucima puno mi znači, drago mi je da igrači i stručni štab osjećaju da im svojim prisustvom i pokojim savjetom mogu pomoći. Ovo je trenutak kada svaki Željovac mora uraditi sve što je u njegovoj moći da doprinese da dođemo do izuzetno bitne pobjede, kaže Smajlović, koji je 1963. godine bio prvi strijelac tadašnjeg prvenstva Jugoslavije sa 18 pogodaka.

– Mišo Smajlović je prije svega gospodin, čovjek koji je istinski Željovac i njegovo prisustvo i iskustvo nam puno znači u ovom trenutku, kada je svaka utakmica poput finala. Ovaj potez samo još jednom pokazuje veličinu FK Željezničar i jedinstvo unutar Kluba, izjavio je kapiten Zajko Zeba.

Šef stručnog štaba Slavko Petrović je posljednji trening prije puta u Krupu na Vrbasu zakazao za danas u 17 sati. Podsjećamo, Željo trenutno ima tri boda prednosti ispred Sarajeva te četiri boda više od Zrinjskog. Upravo Zrinjski i Sarajevo igraju međusobni duel u Mostaru sutra od 19 sati, dok se utakmica između Krupa i Željezničara igra u nedjelju u terminu od 17 sati.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba