Izgradnja Stadiona Grbavica i sve pozitivne promjene u FK Željezničar, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Tako je nakon inicijative jednog gradskog vijećnika Hasana Hodžića u gradskoj skupštini, da se podrži izgradnja stadiona Grbavica, delegacija Grada Sarajeva odlučila nakon zavrsetka radova posjetiti našu Dolinu ćupova i dati snažnu podršku FK Željezničar.

U Plavom salonu, predstavnici FK Željezničar, predsjednik Nadzornog odbora, Senad Misimović, glavni skaut Kluba, Aldin Čenan, i menadžer pravnih i administrativnih poslova FK Željezničar, Amer Duvnjak, ugostili su predstavnike Grada Sarajeva, gradonačelnika Ivu Komšića, predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Sulju Agića te zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva, Miru Lazovića.

Gosti su se poslije obilaska stadiona, koji je jedan od najvećih simbola otpora grada, uvjerili da je zaista napravljen veliki posao kako bi se ispunili kriteriji za odigravanje evropskih utakmica. Svjesni da je pred FK Željezničar još uvijek dug put da Stadion Grbavica postane najmoderniji stadion u državi, predstavnici Grada Sarajeva odlučili su da doniraju 50.000 KM za izgradnju Istočne tribine te da projekat izgradnje stadiona proglase projektom od javnog interesa Grada Sarajeva.

Sarajevo, kao bh. prijestolnica, zaslužuje moderan stadion, a gradska delegacija je istakla da se nada da će se A reprezentacija BiH što prije vratiti u glavni grad i to upravo na Stadion Grbavica.