FK Željezničar poziva NS/FS BiH, MUP TK i FK Sloboda da razmotre svoje odluke vezane za utakmicu između Slobode i Željezničara, koja je zakazana za subotu 23.09.2017. godine u 19 sati na stadionu Tušanj. Kako trenutno stvari stoje, na osnovu informacija iz većina medija i iz MUP-a TK, naš Klub bi u ovom susretu trebao igrati bez podrške svojih navijača, čime smo stavljeni u podređeni položaj.

Podsjećamo, FK Željezničar ima praksu da na svim svojim utakmicama, zajedno sa organima reda, na najbolji mogući način organizuje dolazak gostujućih navijača, koji mogu normalno pratiti utakmice svog tima i zaista, ne vidimo razlog zašto bi to bilo drugačije na ostalim stadionima u BiH. Podsjećamo vas i da FK Željezničar ima armiju navijača širom BiH i da je velika nepravda prema njima, onemogućiti im da prate utakmice svog tima uživo kada za to imaju priliku.

Zbog toga, pozivamo još jednom sve odgovorne da razmotre odluke vezane za utakmicu u Tuzli te da se omogući da navijači i jednog i drugog tima bodre svoj klub.