Fudbaleri Željezničara su u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Zvijezde sa 1:0.

U drugoj minuti Zec iskosa šutira, Erić izbacuje u korner. Gosti su zaprijetili preko Brkića, ali je Kjosevski bio siguran. Nedugo zatim šutirao je Čurjurić sa distance pored gola. Šut Zeca sa 20 metara iz 18. minute Erić sigurno hvata.

Husić u 21. minuti sjajno šutira sa 25 metara, ali Kjosevski još bolje brani u korner. Čurjurić u 27.minuti šutira, a Erić paradom izbacuje u korner. Dvije minute poslije Krpić spušta za Zajmovića, ovaj natrčava i šutira sa distance preko gola gostiju. Minutu poslije je iskosa šutirao i Krpić, ali nije bilo veće opasnosti po gol Erića. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Zec u 50. minuti šutira lijevom nogom sa vrha kaznenog prostora, Erić još jednom siguran. Dvije minute poslije velika prilika za Plave. Pavić je ubacio na drugu stativu za Zeca, ovaj usamljen prihvatio loptu, ali u trenutku udarca se okliznuo i šutirao preko gola. Probao je Zec iz voleja i u 69. minuti, ali je udarac otišao pored gola.

U 72. minuti sjajna šansa za Želju. Nakon pokušaja Blagojevića lopta dolazi do Zeca koji izlazi pred gol gostiju, šutira, ali Erić odlično brani. Bogičević u 77. minuti glavom šutira pored gola nakon kornera. Još jedna odlična prilika za naš tim u 82. minuti. Blagojević je povukao loptu, odigrao na lijevu stranu za Zajmovića koji iz dobre situacije šutira preko gola gostiju. U posljednjoj minutu kontra domaćih, a Jovović glavom pogađa za 0:1.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Sarajeva. Susret na stadionu Asim Ferhatović Hase počinje u 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Rodin, Bogičević, Pavić – Vranješ (Hajdarević od 46.), Blagojević – Zec (Jazvić od 73.), Čurjurić (Ramović od 64.), Zajmović – Krpić.
Zvijezda 09: Erić – Babić, Memović, Vojinović, Zekanović – Osmanagić, Brkić – Filipović, Predragović, Huseinbašića – Husić (Jovović od 45.).
Žuti kartoni: Huseinbašić, Memović, Ramović,