Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice poraženi sa 4:0 od Zorye, trećeplasirane ekipe ukrajinske Premijer lige.

U trećoj minuti Kochergin šutira sa distance pored našeg gola. Minutu poslije Lendrić je trčao prema golu Zorye, ali je u posljednji trenutak klizećim startom defanzivac Zorye spasio svoj gol. Yurchenko šutira u 15. minuti, Erić brani u korner. U 20. minuti ponovo je pokušao Kochergin, ali Erić hvata sigurno.

Zorya je u prednost došla u 23. minuti. Khomchenovskyy je napravio lijep prodor po sredini, izašao pred naš gol i pogodio nebranjeni dio mreže. Šest minuta poslije bilo je 2:0 za Ukrajince. Kochergin je nakon proigravanja istrčao pred Erića i preciznim udarcem povisio vodstvo svoje ekipe.

U 33. minuti lijepa akcija Plavih, a u završnici Stevanović iskosa šutira, lopta odlazi malo pored gola. Liedniev u 40. minuti postiže novi gol za Zoryu. Ovaj put najbolji igrač Zorye namjestio se i lijepo pogodio za 18 metara.

U 57. minuti pokušava Perović, lopta odlazi kraj našeg gola. Minutu poslije Štilić ubacuje iz kornera, Lendrić glavom šutira preko gola. U 62. minuti novi pogodak Zorye, ponovo je pogodio Kochergin, ovaj put iskosa snažnim udarcem. Erić je u 75. minuti dobrom intervencijom spasio naš gol, iskosa je tukao Liedniev. U 80. minuti nakon kornera našeg tima, Lendrić je bio u petercu, ali Hanna izbacuje u posljednji trenutak.

Udarac Sadikovića iz 84. minuti Vasilj odlično brani. U narednom napadu pokušava i Veselinović, ali njegov pokušaj odlazi malo pored gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u okviru generalne probe za nastavak prvenstva, a protivnik je mostarski Zrinjski. Susret se igra u subotu u Međugorju.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stevanović, Kosorić (Ikić od 85.), Jovanović, Stanić – Alispahić, Sadiković – Zajmović (Subašić od 63.), Štilić, Mujezinović (Veselinović od 72.) – Lendrić.