Fudbaleri Željezničara su u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaći Široki Brijeg sa 2:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stanić, Graovac, Osmanković, Projić – Šabanadžović, Blagojević – Zakarić, Ubiparip, Zec – Kajkut. Za domaće su od prve minute igrali: Bilobrk – Bralić, Nikić, Barišić – Ćorluka, Matić, Begonja, Lončar, Marković – Menalo, Baraban.

Domaći su poveli u trećoj minuti. Nakon ubačaja sa desne strane, Stanić je nespretno reagovao, a Luka Begonja pospremio loptu u našu mrežu. U sedmoj minuti velika prilika za Široki kada se lopta odbila do usamljenog Lončara koji je šutirao, ali u posljednji trenutak Osmanković izbacuje u korner. U 10. minuti Blagojević šutira sa distance, ali Bilobrk odbija.

Pokušao je i Ubiparip sa distance u 14. minuti, ali i ovaj put je Bilobrk odbranio. Željo je izjednačio u 16. minuti. Blagojević je izvukao loptu, odigrao na stranu do Stanića, desni bek Plavih je sjajno ubacio za Sašu Kajkuta koji pogađa glavom mrežu domaćih.

U 21. minuti Ćorluka odigrava povratni pas do Barabana koji šutira visoko preko našeg gola. Zakarić je u 25. minuti ubacio iz kornera, Graovac u padu šutirao glavom, a Marković sa gol-linije izbacio loptu. U 26. minuti dobra prilika za domaće, šutirao je Matić glavom, Kjosevski sjajno odbio, potom je pokušao i Begonja, ali se ispriječio Osmanković. U 37. minuti Kajkut je zadržao loptu, odigrao na lijevu stranu, ali udarac Ubiparipa odlazi visoko preko gola.

Baraban je hvatao volej u 41. minuti na nekih 30 metara, a udarac je otišao iznad naše prečke. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Od prve minute nastavka Nikića je zamijenio Kožul. Igrala se 49. minuta kada je Kajkut lijepo proigrao Blagojeviča koji iskosa šutira pored gola Širokog. Četiri minute poslije Barišić snažno šutira sa 25 metara, Kjosevski uspijeva odbraniti. U narednom napadu Ubiparip ubacuje, Kajkut iz teške situacije šutira glavom, ali nije bilo opasnosti za Bilobrka.

Zakarić u 56.minuti sjajno priograva Zeca koji iskosa odmah šutira lijevom nogom, ali lopta odlazi preko gola. Matić je zaradio žuti karton u 57. minuti. U 64. minuti velika prilika za Široki. Prvo je iskosa Menalo sjajno šutirao i pogodio stativu, potom odbijenu loptu ubacuje Baraban, a udarac Begonje pogađa vanjsku stativu. Šabanadžovića je u istoj minuti zamijenio Hajdarević.

Lončar je zaradio žuti karton u 72. minuti. Ramović je zamijenio Kajkuta u 73. minuti. Ivanković je zamijenio Lončara 77. minuti. U narednoj minuti lopta dolazi do Zakariča ispred gola Širokog, nakon driblinga je šutirao, ali Matić u posljednji trenutak izbacio loptu u korner. Blagojević je razadio žuti karton u 82. minuti nakon što je prekinuo kontru domaćih.

Wagner je u 83. minuti zamijenio Barabana. Žerić u 87. minuti mijenja Zeca. Ramović je dobio žuti karton u 89. minuti. U 91. minuti Željo je stigao do pobjede. Stanić je sa desne strane poslao loptu, Ubiparip pustio do rezerviste Denisa Žerića koji je izašao pred gol domaćih i rutinski pospremio loptu u mrežu. U posljednoj minuti Begonja je šutirao preko gola, a u posljednjem napadu Zakarić je imao veliku priliku, ali je 1na1 situaciju odbranio Bilobrk.

Narednu utakmicu Željo igra u srijedu u okviru revanš susreta 1/4 finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega. Utakmica na Grbavici počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan.

POGLEDAJ GALERIJU