Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 27. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Zrinjskim odigravši 0:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Kosorić, Bogičević, Stanić – Zahirović, Blagojević, Bekrić, M. Stevanović, Memija – Lendrić. Gosti su igrali u sastavu: Karačić – Blaić, Katanec, Laštro, Stojanović – Petrak, Tomić, Arežina, Todorović, Zakarić – Mešanović.

U sedmoj minuti je Mešanović iskosa šutirao pored našeg gola. Minutu poslije Zahirović je uposlio Lendrića koji izlazi sam pred golmana gostiju, ali njegov udarac pogađa stativu. U 24. minuti velika prilika za Zrinjski. Zakarić je ubacio sa strane, a Mešanović šutirao pored gola.

Igrala se 33. minuta kada je Blagojević sa 25 metara snažno šutirao preko gola. U drugoj minuti sudijske nadoknade Mešanović je volej udarcem pokušao, ali je lopta otišla pored gola. Prvo poluvrijeme je završeno početnim rezultatom 0:0.

M. Stevanović je u 61. minuti sjajno ubacuje, a udarac Lendrića Karačić uspijeva odbraniti. Djermanović je zamijenio Memiju. Blagojević u 71. minuti ubacuje iz kornera, ali udarac M. Stevanovića odlazi preko gola. U 77. minuti ponovo okvir gola spašava goste. M. Stevanović je ubacio, a Lendrić glavom pogodio prečku.

U 81. minuti prvi udarac u okvir našeg gola, a Arežinin udarac je bez problema uhvatio loptu. Minutu poslije Bekrić šutira iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi tik pored stative. Do kraja se rezultat nije mijenjao. U sudijskom vremenu je glavni sudac utakmice, Ognjen Valjić, isključio Edisa Mulalića, a nedugo zatim i Elvisa Karića.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u srijedu u Zenici protiv domaćeg Čelika.

POGLEDAJ GALERIJU