Fudbaleri Željezničara su u okviru 2. kola Lige za prvaka remizirali sa Zrinjskim 3:3.

U petoj minuti nakon kornera Barišić visoko skače i glavom šutira preko našeg gola. U sedmoj minuti je Željo poveo. Vranješ je gurnuo na stranu do Zakarića, ovaj probio šutira, lopta na putu do mreže pogodila Barišića i završila u golu domaćih. U 14. minuti ubačaj sa desne strane Galić, Kjosevski dobro reaguje, lopta dolazi na drugu stativu do Bilbije koji šutira u spoljni dio mreže.

Gržan je minutu poslije sa vrha kaznenog prostora šutira preko našeg gola. U 24. minuti prvo Filipović gađa iskosa, Kjosevski izbacuje u korner, a nakon kornera Kadušić šutira sa distance malo preko našeg gola. U 27. minuti je bilo 0:2 na semaforu. Zajmović je ubacio, Ubipario sjajno proigrao Vranješa koji rutinski matira Pirića za veliko vodstvo Plavih. Dvije minute poslije Vranješ iskosa šutira u dobro postavljenog Pirića.

Hajdarević je u 38. minuti sa 20 metara pokušao špicem, ali lopta je otišla pored gola. U 45. minuti Vranješ snažno šutira sa 25 metara, ali Pirić brani i ovaj put. U posljednjoj minuti prvog dijela Kadušićev ubačaj sa lijeve strane pogađa našu prečku. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:2.

U 54. minuti nakon kornera Zrinjskog šutirao je Jakovljević, ali je Kjosevski paradom izbacio preko gola. Kadušić je nakon solo prodora u 63. minuti šutirao preko gola Plavih. Zrinjski je u 75. minuti imao veliku priliku kadaje u našem petercu bila velika gužva, ali je Kjosevski na kraju uhvatio loptu. Hajdarević je u 78. minuti iz dobre situacije šutirao visoko preko gola. Dvije minute poslije skoro ista situacija kada je Hajdarević ponovo šutirao preko gola.

U 87. minuti treći gol Plavih u Mostaru. Ramovića je oborio Jakovljević, a glavni sudija svirao najstrožiju kaznu. Sa 11 metara je šutirao Zakarić, Pirić uz pomoć stative odbio loptu na koju je natrčao Zakarić i zatresao mrežu domaćih.

Samo dvije minute kasnije domaći stižu do gola. Iskosa je rezervista Jović izašao pred gol i pogodio našu mrežu. Minutu nakon toga Zrinjski postiže i drugi gol Aćimović je glavom pogodio. Minutu poslije Zrinjski stiže nerealno do poravnanja. Ponovo nakon prekida domaći postižu gol, a strijelac je bio Pezer. 

Narednu utakmicu Željezničar igra 31. marta protiv Radnika. Susret na Grbavici počinje u 16 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Graovac, Mehremić – Blagojević, Hajdarević – Zakarić, Vranješ (Zeba od 83.), Zajmović (Ramović od 63.) – Ubiparip (Kajkut od 75.).
Zrinjski: Pirić – Galić, Jakovljević, Barišić, Kadušić – Čirjak (Bekrić od 68.), Pezer – Gržan, Bilbija, Filipović – Handžić (Aćimović od 57.).
Žuti kartoni: Blagojević, Zakarić, Mehremić.