Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Slobodu sa 2:1.

U petoj minuti Beganović iskosa šutira, Kjsoevski brani u korner. Nakon kornera iz gužve Baraban šutira, a lopta pogađa vanjski dio stative. Tri minute poslije Ivetić sa lijeve strane šutira, lak posao za Kjosevskog. U desetoj minuti Baraban izlazi pred naš gol, ali je ponovo Kjosevski bio odličan. Bogičević u 15. minuti iz slobodnog udarca šutira preko gola.

Nekoliko minuta poslije Zukić izlazi pred Kjosevskog, ali šutira pored gola. U 25. minuti Baraban šutira, a Kjosevski još jednom sjajno reaguje i paradom spašava gol. Osmanović je u 26. minuti šutirao pored gola Slobode. Sedam minuta poslije Žerić iskosa šutira, lopta odlazi ponovo pored gola.

U 45. minuti Zajmović sa vrha kaznenog prostora šutira, lopta odlazi malo pored gola. Dvije minute poslije i Stanić pokušava sa distance, ali i njegov pokušaj odlazi preko gola. Alispahić je sjajno šutirao u 53. minuti, Kjosevski ispod prečke spasio. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0. Igrala su se dva poluvremena po 60 minuta.

U desetoj minuti drugog dijela iskosa je pokušao napadač Slobode, ali Fejzić brani. U 92. minuti Hajdarević šutira pored gola. Minutu poslije je Sloboda povela. Nakon kornera se lopta odbila na 16 metara, natrčao je Livančić koji je lijepo pogodio za 1:0. Uslijedilo je nekoliko dobrih napada Želje, a poravnali su Plavi u 105. minuti. Zec je ubacio, a Veselinović volej udarcem pogodio mrežu Tuzlaka. Minutu poslije Vranješ šutira preko gola. U 107. minuti Plavi su poveli. Dacić je šutira sa distance, golman Slobode odbio, a Zec pospremio mrežu u gol. 

U 115. minuti Veselinović iskosa odlično hvata poluvolej, ali lopta odlazi malo pored gola.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar u prvom poluvremenu: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Velić, Stanić – Šabanadžović, Osmanović – Žerić, Ramović, Zajmović – Krpić.
Željezničar u drugom poluvremenu: Fejzić – A. Šehić, Osmanković, Rodin, Pavić – Hajdarević, Vranješ – Zec, Dacić, Veselinović – Zubanović.
Sloboda: Vukliš – Beganović, Adžem, Ignjatović, Ivetić – Hadžanović, Alispahić – Baraban, Pršeš, Smajić – Zukić. Još su igrali: Čokorilo, Terzić, Topuzović, Salihović, Salkić, Ćivić, Hodžić A., Livančić, Musić, Todorović, Vidović.