Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru uzvratne utakmice 1/8 finala Kupa BiH savladali domaće Goražde sa 3:0.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić – Stanić, Bogičević, Osmanković, Beširević – Šećerović, Bekrić, Beganović, Žerić, Lazić – Nikolić.

U sedmoj minuti Kozica pokušava, ali Osmanković blokira udarac u korner. U 20. minuti Bekrić ubacuje, a ispred Beganovića domaći izbacuju loptu. Devet minuta poslije dvije velike prilike za Želju. Prvo Nikolić izlazi pred gol Goražda, ali mu golman Ćulov uspijeva uzeti loptu iz nogu. U nastavku akcije Lazić šutira, Ćolov odbija, a Beširević sa pet metara ne uspijeva psotići gol jer je Ćulov sjajno odbranio.

Domaćin preko Šuntića prijeti u 40, minuti, ali lopta nakon udarca sa 25 metara odlazi preko gola. U istoj minuti je u kaznenom prostoru oboren Bekrić, ali glavni sudija se nije oglašavao. U posljednjoj minuti prvog dijela Nikolić glavom šutira pored gola Goražda. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.

U trećoj minuti nastavka Nikolić iskosa šutira, ali Ćulov ponovo sjajno brani. Žerić u 58. minuti sjajno ubacuje, a udarac Lazića glavom brani Ćulov. Tri minute poslije Bekrić šutira, a Ćulov paradom izbacuje loptu u korner.

Igrala se 67. minuta kada je Željo poveo. Bekrić je ubacio sa strane, a Jadranko Bogičević glavom pogodio za vodstvo Plavih u Goraždu. Od 70. minute je umjesto Nikolića igrao Mujagić. Tri minute poslije je Kurtović zamijenio Lazića i tako ubilježio debitantski nastup. U 75. minuti Osmanković sjajno skače i šutira, ali lopta odlazi pored gola. Dvije minute poslije Korda šutira glavom, ali je Fejzić siguran.

U 82. minuti Anel Šabanadžović ulazi u igru umjesto Šećerovića, a samo nekoliko sekundi poslije Željo postiže drugi gol. Strijelac je bio upravo debitant Šabanadžović. Dvije minute prije kraja Željo postiže novi pogodak, a nakon ubačaja sa strane gol je postigao Ajdin Mujagić. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u nedjelju protiv Širokog. Utakmica na Pecari se igra od 16:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU