Fudbaleri Željezničara su u okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Krupu sa 4:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Graovac, Bogičević, Projić – Hajdarević, Blagojević – Zakarić, Zeba, Ramović – Zec. Za goste su igrali: Fejzić – Nikodijević, Vukotić, Aleksić, Jašarević – Milutinović, Savić – Ljubenović, Milanović, Dujaković – Fajić.

U 10. minuti Vukotić je zaradio žuti karton nakon prekršaja nad Zakarićem. U 15. minut dobar napad Plavih, ali ipak defanzivci Krupe su izbacili loptu na koju je natrčao Blagojević i šutirao pored gola. U 22. minuti Blagojević je ponovo pokušao sa distance, ali i ovaj put lopta odlazi pored gola. U 24. minuti Zeba šutira sa 25 metara pored lijeve stative Krupe.

Zakarić u 27. minuti pokušava također sa distance, ali i ovaj put lopta odlazi preko gola. U 29. minuti dobra kontra gostiju, Ljubenović je ubacio sa strane, a Fajić šutira pored gola. Željo je poveo u 34. minuti. Zeba je ubacio iz prekida, lopta se odbila do Gorana Zakarića koji sa 15 metara šutira i matira Fejzića. Samo tri minute nakon toga Željo je uduplao prednost. Zec je sjajno pretrčao Aleksića, dodao do Sinana Ramovića koji je istrčao 20 metara i matirao golmana Krupe.

Gosti u 39. minuti prijete preko Milutnovića, ali udarac sa 30 metara sigurno hvata Kjosevski. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Plavih od 2:0.

Sjajna prilika za Krupu u 51. minuti kada se Ljubenović dobro oslobodio Bogičevića, potom je imao otvoren put prema našem golu, šutirao je, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored naše stative. U 54. minuti Željo postiže i treći gol. Blagojević je asistirao do Gorana Zakarića koji sa desne strane sjajno pogađa mrežu gostiju. 

U 57. minuti je Barić zamijenio Dujakovića. Minut kasnije Hajdarevića mijenja Šabanadžović. Zakariće je potom sjajno seriješio čuvara na desnoj strani, a potom i snažno šutirao preko gola. Koljić je zamijenio Fajića u 62. minuti. U 64. minuti Zakarić je ubacio iz kornera, a Bogičević glavom šutirao u dobro postavljenog Fejzića. U 68. minuti Zec šutira iz dobre situacije sa vrha kaznenog prostora preko gola. U istoj minuti Žerić mijenja Ramovića. Dvije minute poslije ponovo Zec prijeti, ali ponovo udarac odlazi preko gola.

Mujagić je u 74. minuti zamijenio Zeca. Jašarević u 75. minuti iz voleja šutira visoko preko gola. Barić je u 79. minuti dobro ubacio, Koljić šutirao glavom, a Kjosevski sigurno odbranio. U 84. minuti Željezničar postiže još jedan pogodak. Nakon prekršaja nad Šabanadžovićem, sa 25 metara je slobodni udarac izveo Jovan Blagojević i sjajno pogodio za 4:0. U sudijskom vremenu gosti su stigli do počasnog pogotka, a strijelac je bio Elvir Koljić koji je glavom matirao Kjosevskog za konačnih 4:1.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu u okviru Kupa BiH. Susret u Jajcu sa Metallegheom počinje u 16 sati.

POGLEDAJ GALERIJU