Fudbaleri Željezničara su u okviru 1/8 finala Kupa BiH savladali Mladost iz Doboja kod Kaknja sa 2:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Graovac, Bogičević, Osmanković, Stanić – Hajdarević, Blagojević – Zakarić, Zeba, Zec – Ubiparip. Za goste su od prve minute igrali: Velić – Mišić, Metalsi, Isaković, Benović – Šećerović, Arežina, Lazić, Šišić – Mujagić, Aganspahić.

U trećoj minuti Željo već prijeti. Defanzivci Mladosti su odbili loptu, a volej je uhvatio Zakarić, ali udarac odlazi malo preko gola. Zakarić u 14. minuti ubacuje iz kornera, a Bogičević glavom šutira pored gola. Lazić je u 26. minuti dobio žuti karton. Arežina u 32. minuti šutira iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali lopta ide pored gola. Hajdarević u 34. minuti dobija žuti karton.

Dobar napad u 36. minuti Plavih, sa strane je ubacio Graovac, ali u kaznenom prostoru Zec nije uspio šutirati. U istoj minuti kontranapad gostiju, ali ubačaj Arežine prolazi sve u kaznenom prostoru. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Od prve minute drugog dijela Zebu je zamijenio Ramović, a kod gostiju Lazića Hiroš. U 48. minuti Mujagić makazicama šutira pored našeg gola. U 50. minuti je Željo poveo. Ubiparip je lijepo zadržao loptu, ostavio do Ramovića koji odigrava na stranu za Asima Zeca, a ovaj sjajno gađao dalji ugao i zatresao mrežu Mladosti. Tri minute poslije Arežina šutira iz prekida, ali je Kjosevski siguran. U 57. minuti dobar ubačaj Arežine, a Aganspahić se našao pred našim golom, šutirao glavom, ali je Kjosevski odbranio.

Metalsi je u 66. minuti zaradio žuti karton. Zakarić je minutu poslije također požutio. U 66. minuti Hiroš snažno šutira sa 20 metara, ali lopta odlazi malo pored našeg gola. U 68. minuti Ramović snažno šutira, Velić brani. Uslijedio je kontranapad gostiju iz kojeg su gosti poravnali. Iskosa je Abid Mujagić šutirao, a lopta je preletjela iznad Kjosevskog i završila u našem golu. Tri minute poslije je Šećerović dobio žuti karton.

Zeca je u 72. minuti zamijenio Zajmović. Mišić je u 77. minuti zaradio žuti karton. Minutu poslije je Čomor zamijenio Mujagića. U 83. minuti je Zakarić šutirao, a ispred gola je rukom igrao defanzivac Mladosti. Glavni sudija je svirao penal, a potom je uslijedilo pet minuta pauze. Žute kartone su dobili Velić, Stanić i Ubiparip, a potom crveni karton je dobio i Isaković. Siguran sa 11 metara je bio Goran Zakarić. 

U 89. minuti je Ubiparipa zamijenio Šabanadžović. U sudijskom vremenu je Čomor zaradio žuti karton. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željo igra u subotu ponovo protiv Mladosti. Susret na Grbavici počinje u 16:30 sati!

POGLEDAJ GALERIJU