Fudbaleri Željezničara do 18 godina i ove godine uzeli su učešće na Kupu prijateljstva koji se igra na Zlatiboru. Jučer i danas Plavi su odigrali utakmice grupne faze i plasirali se u 1/4 finale ovog međunarodnog turnira.

Željezničar, predvođen Omerom Joldićem, našao se u kvalitetnoj grupi s Mariborom i Crvenom zvezdom, a prvu utakmicu igrao je sa slovenskim predstavnikom. Željo i Maribor su odigrali 1:1, a gol za naš tim postigao je Muhamed Salanaović. U drugoj utakmici, Plavi su odigrali bez golova sa Crvenom zvezdom, te sa dva remija kao drugoplasirana ekipa plasirali se u 1/4 finale Kupa prijateljstva.

POGLEDAJ GALERIJU

Utakmica 1/4 finala igra se sutra u 12 sati protiv Sarajeva, a direktan prenos možete gledati na SportKlubu. U drugim parovima 1/4 finala sastaju se Partizan i Olimpija, Crvena zvezda i Vojvodina, te Osijek i Dinamo.

Na današnjoj utakmici sa Crvenom zvezdom, fudbaler našeg tima, Madžid Šošić, nesportski je nakon duela udario igrača Crvene zvezde, a ponajbolji kadet Plavih izvinuo se saigračima, trenerima, organizatorima turnira, te ovim putem i navijačima koji putem TV prenosa prate Kup prijateljstva.

Treneri i direktor Omladinske škole zajedno sa organizatorom i direktorom turnira, Savom Miloševićem i Igorom Miljom