Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice remizirali sa Kryljom Sovjetom odigravši 0:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Boccaccini, Bogičević, Stojanović – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić. U 12. minuti Rusi prijete, ali Kjosevski sigurno brani udarac. Minut poslije Lendrića je uposlio Zeba, ali u posljednji trenutak defanzivac Krylje izbacuej loptu.

U 16. minuti S. Stevanović iskosa šutira, ali golman Sovjetova hvata loptu. U 26. minuti velika prilika za Plave. Zakarić je šutirao, Lendrić zakačio loptu koja odlazi preko gola. Igrala se 35. minuta kada je Stojanović oboren u kaznenom prostoru. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a udarac Lendrića je odbranio golman.

Samo dvije minute poslije Boccaccini sa pet metara šutira preko gola. Tri minute poslije Krylja prijeti udarcem iskosa koji odlazi pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.

Od prve minute drugod dijela su Stanić, Fejzić, Bekrić i Radinović su zamijenili Stojanovića, Kjosevskog, Zebu i Blagojevića. U 53. minuti Krylja prijeti iskosa, ali Fejzić sigurno brani. Tri minute poslije nakon kornera M. Stevanović hvata volej, ali ponovo je sjajan golman Krylje. Od 61. minute Nikolić je zamijenio Lendrića. U istoj minuti Zakarić šutira glavom sa pet metara preko gola.

Bekrić u 64. minuti ubacuje, a Marković glavom šutira preko gola. Osmanković je u 73. minuti zamijenio Boccaccinija. Tri minute poslije je Hasanović zamijenio Markovića. Pet minuta prije kraja Beširević je zamijenio S. Stevanovića. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su tako Željo i Krylja odigrali bez golova.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra 6. februara protiv ekipe Amkar Perma.

POGLEDAJ GALERIJU