Fudbaleri Željezničara su u okviru 3. kola Lige za prvaka savladali Radnik sa 2:1.

U petoj minuti Željo je poveo. Bogičević je oduzeo loptu, poslao za Ubiparipa koji ostavlja za Vranješa čiji udarac sa 20 metara završava ispod prečke gostiju. Dvije minute poslije bilo je 2:0. Vranješ je sjajno ubacio sa strane, a Zajmović glavom matirao Lučića. 

Nakon kornera i gužve u devetoj minuti Graovac šutira, ali defanzivci Radnika blokiraju u novi korner. U 18. minuti još jedna dobra prilika za naš tim. Ubiparip je uzeo loptu, varkom tijela prevario čuvara, snažno šutirao sa 20 metara, ali lopta odlazi malo pored gola. U 21. minuti Vranješ ubacuje, Zajmović glavom šutira pored gola.

Đurić je u 39. minuti šutirao iskosa, ali je Kjosevski paradom odbranio. U 40. minuti Željo preko Zajmovića postiže novi gol, ali nakon konsultacija glavnog i pomoćnog sudije gol je poništen. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:0.

Glišić u 56. minuti snažno šutira iskosa, ali Kjosevski fenomenalno brani. Nakon kornera gosti su smanjili. Beširević je ubacio, a Franić glavom pogodio naš gol. Zajmović u 65. minuti šutira sa 20 metara, ali Lučić boksuje. Minutu poslije projektil sa 40 metara je ispalio Vranješ, ali je Lučić uz dosta problema uspio izbaciti loptu.

Radnik je zaprijetio preko Glišića u 69. minuti kada je njegov udarac otišao preko našeg gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Širokog Brijega. Utakmica na Grbavici se igra u 16:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović (Osmanković od 86.), Graovac, Bogičević, Hadžić – Vranješ, Hajdarević (Šabanadžović od 82.)- Ramović, Ubiparip, Zajmović – Kajkut (Žerić od 70.).
Radnik: Lučić – Vasić, Franić, Zec, Radović – Martinović, Beširević – Okić (Peco od 77.), Đurić, Srečković (Hadžić od 51.) – Glišić (Bradonjić od 83.).
Žuti kartoni: Okić, Zec, Beširević.