Fudbaleri Željezničara su u okviru 26. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Zrinjskog sa 1:0.

U 11. minuti Stojkić je ubacio sa lijeve strane, a Filipović sa desne strane iskosa šutirao pored našeg gola. Šest minuta kasnije Krpić sa lijeve strane dodaje do Mujezinovića koji sa vrha kaznenog prostora šutira, ali je Brkić bio dobro postavljen i sigurno uhvatio loptu. U 22. minuti još jedna dobra situacija za Plave. Krpić je glavom sa druge stative vratio za Zeca, a ovaj glavom iz duela šutirao preko gola.

Rodin u 34. minuti sjajno proigrava Veselinovića koji izlazi pred gol Zrinjskog, šutira, ali Brkić odlično brani. Zrinjski je zaprijetio u 42. minuti. Čurjurić je odigrao za Filipovića koji sa 25 metara šutira pored gola. Dvije minute poslije dubinski pas prema K. Staniću, ali Fejzić na vrijeme istrčava i hvata loptu prije ofanzivca domaćina. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U trećoj minuti nastavka domaći su došli u vodstvo. Čurjurić je ubacio iz kornera, a Pezer na prvoj stativi skočio i pogodio mrežu našeg gola. Tri minute nakon toga brza kontra Zrinjskog, u završnici Filipović šutira preko gola. U 55. minuti udarac K. Stanića glavom hvata Fejzić. S. Stanić u 58. minuti sa distance šutira preko gola. Udarac Čurjurića sa 20 metara iz 87. minute u korner brani Fejzić. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Krupe. Susret na Grbavici počinje u 20 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – S. Stanić, Sipović, Rodin, Pavić – Šabanadžović, Sadiković (Ramović od 66.) – A. Zec (Klepač od 69.), Mujezinović, Veselinović – Krpić.
Zrinjski: Brkić – Kadušić, Jakovljević, Barišić, Stojkić (Pezer od 46.) – Čirjak, Rustemović – Filipović, Čurjurić, K. Stanić – Bekić (Mandić od 54.).
Žuti kartoni: Čirjak, Sipović, Mujezinović,
Crveni karton: K. Stanić (dva žuta kartona)