Fudbaleri Željezničara nalaze se deveti dan na pripremama u turskom Beleku, a Plavi su danas obavili dva treninga. Naš tim sutra će odigrati posljednju pripremnu utakmicu u ovom dijelu priprema, a protivnik je trećeplasirana ekipa Ukrajine, Zorya iz Luganska.

Jutarnji trening naši fudbaleri obavili su i fitnes centru, a poslijepodnevni na jednom od terena sportskog centra Regnuma. Plavi će i sutra trenirati ujutru, te će odigrati i posljednju pripremnu utakmicu u Turskoj. Već u utorak naš tim vraća se u Sarajevo.

Nakon pripremnih susreta sa Olimpijom, Akhmatom i Proleterom, Željo će snage odmjeriti snage sa Zoryom Lugansk. Zorya je prvi dio sezone u Premijer ligi Ukrajine završila na trećem mjestu, iza prvoplasiranog Shakhtara i drugoplasiranog kijevskog Dynama. U 18 utakmica postigli su 34 gola, a mreža na njihovom golu tresla se 16 puta.

Zorya je osnovana davne 1923. godine od strane radnika iz fabrike Luhanskteplovoz koja se bavila proizvodnjom lokomotiva i vozova. U toku svog postojanja nekoliko puta su mijenjali ime kluba i udruživali se sa drugim klubovima iz Luganska. Od 1996. godine nose ime Zorya Lugansk. Godine 1972. godine osvojili su titulu prvaka SSSR-a.

Ekipu sa klupe predvodi Viktor Skripnik, bivši trener Werder Bremena i latvijske Rige. Najskuplji fudbaler ekipe i najbolji strijelac je dvadesetjednogodišnji Bohdan Liedniev koji je na 22 utakmice postigao 11 golova. Slijedi ga Nazarii Rusyn sa sedam golova. Najstandardniji igrači Zorye u protekloj polusezoni su Shevchenko, Mykhailichenko, Tymchyk, Cheberko, Hanna, Kocherin, Ivanisenia, Kabaiev, Yurchenko.

Utakmica se igra u ponedjeljak u 15:30 (17:30 po vremenu u Turskoj). U nastavku pogledajte fotogaleriju sa poslijepodnevnog treninga Plavih, a fotografije sa jutarnjeg treninga možete pogledati na Facebook i Instagram stranici FK Željezničar.

POGLEDAJ GALERIJU