Fudbaleri Željezničara su u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige savladali Mladost sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Bogičević, Kerla, Stojanović – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić. Za goste su igrali: Velić, Galić, Gačan, Aganspahić, Kuzmanović, Šišić, Rizvanović, Maksimović, Brkić, Ramović, Isaković.

U sedmoj minuti Marković iskosa šutira snažno, ali lopta odlazi preko gola gostiju. Dvije minute poslije velika prilika za Mladost. Ramović je izašao pred naš gol, šutira pored Kjosevskog, a lopta je prošla pored stative. M. Stevanović u 18. minuti makazicama pokušava, ali bez veće opasnosti po gol Mladosti. Minut poslije Željo ponovo prijeti, a ovaj put ispred Markovića loptu izbacuje u korner golman Velić. Nakon kornera je Željo poveo. Mladost se odbranila na prvi ubačaj Zebe, ali nakon drugog ubačaja Ivan Lendrić se najbolje snalazi u petercu i pogađa za veliko slavlje navijača.

Šišić u 26. minuti dolazi do lopte nakon greške naše odbrane, šutira sa ivice kaznenog prostora, ali Kjosevski sigurno hvata loptu. U 31. Lendrić volej udarcem šutira visoko preko gola gostiju. Marković je u 36. minuti dobio Marković. Tri minute poslije M. Stevanović nakon dubinske lopte Zebe odigrava za Lendrića koji šutira pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 1:0.

U prvoj minuti nastavka Zeba iskosa lijevom nogom šutira, lopta odlazi uz samu stativu gostujućeg gola. Maksimović u 55. minuti je zaradio žuti karton. U 58. minuti je u redovima gostiju umjesto Šišića zaigrao Lazić. U 67. minuti je Markovića zamijenio Radinović. Mladost u 69. minuti opasno prijeti, ali pokušaj Isakovića sjajno brani Kjosevski. Minut poslije ponovo Isaković odlično skače i glavom šutira pored gola. Musa je u 76. minuti zamijenio Zakarića.

Rizvanović je u 79. minuti dobio žuti karton. Minut poslije Husić je zamijenio Ramovića. Hasanović je u 85. minuti zamijenio Zebu. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u okviru 1/4 finala u Bijeljini protiv domaćeg Radnika. Utakmica se igra u srijedu.

POGLEDAJ GALERIJU