Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 19. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Široki Brijeg sa 2:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Bogičević, Kosorić, Kramarić – Blagojević, Zolotić, Bekrić, M. Stevanović, Stanić – Lendrić.

Uvodne minute su pripale gostima iz Širokog Brijega koji su imali loptu u svojim nogama. U 12. velika prilika za Široki kada je udarac Krstanović fantastično odbranio Kjosevski, a potom sa gol-linije loptu izbacio Kramarić. Prijete gosti i u 15. minuti, ali nakon udarca Brekala lopta odlazi pored gola.

Željo prvi put prijeti u 17. minuti, Bekrić je povukao loptu i šutirao visoko preko gola. Grbavica je u 20. minuti proključala. S. Stevanović je sjajno prošao, ubacio, a Ivan Lendrić zatresao mrežu gostiju. U 24. minuti Kosorić šutira glavom preko gola. Minuti poslije pokušava Krstanović, ali je Kjosevski ponovo na visini zadatka.

Do kraja prvog dijela nije bilo ozbiljnijih prilika. Plavi su prijetili preko strana i izveli nekoliko kornera.

Od početka drugog dijela je umjesto Kramarića na terenu igrao Tiago. U 48. minuti Pehar snažno šutira, a Kosorić blokira udarac pred našim golom. Minutu poslije sjajno prolazi Tiago, ali njegov udarac odlazi pored lijeve stative gostujućeg gola. U 52. minuti je M. Stevanovića zamijenio Memija. Dvije minute poslije Lendrić šutira tik pored stative.

Blagojević u 58. minuti šutira, ali je Soldo odbranio. Minuti poslije sjajan prodor Memije, ali njegov ubačaj nije uspio iskoristiti Tiago. Zolotića je zamijenio Zahirović. Velika prilika za Široki u 69. minuti. Kožulj je snažno šutira sa 25 metara i pogodio stativu našeg gola.

U 72. minuti Blagojević se izborio za loptu, a Memija snažno iskosa šutirao preko gola gostiju. Četiri minute poslije Ajayi nakon greške naše odbrane šutira preko gola. Kjosevski u 79. minuti brani pokušajMenala. Sedam minuta prije kraja velika prilika za Plave. Prvo udarac Tiaga brani Soldo, a potom Bekrić sa deset metara šutira preko gola.

Ono što nije uspio tri minute ranije, Bekrić je uspio u 86. minuti. Driblingom se riješio golmana gostiju, te rutinski ubacio loptu u mrežu za pobjedničku pjesmu na Grbavici.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu sa početkom od 15 sati, a protivnik na Vrapčićima je mostarski Velež.

POGLEDAJ GALERIJU