Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaći Vitez sa 2:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Memija, Kosorić, Bogičević, S. Stevanović – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Bekrić, Lazić – Lendrić.

U trećoj minuti Bekrić ubacuje iz kornera, a Bogičevićev udarac odlazi preko gola. Deset minuta poslije Lazić sjajno prolazi, dodaje do Lendrića čiji udarac u posljednji trenutak blokira Hodžurda. U 20. minuti Lazić dodaje do Bekrića koji ostavlja loptu za Lendrića, a njegov udarac iskosa pogađa stativu domaćeg gola.

Željo je u 26. minuti došao do vodstva. Bekrić je sa ivice kaznog prostora šutirao, a Ivan Lendrić zakačio loptu što je prevarilo domaćeg golmana. Četiri minute poslije velika prilika za Vitez, ali je udarac Livančića sa gol-linije izbacio Kosorić. Velika šansa za Želju u 35. minuti. U međuvremenu je S. Stevanović dobio žuti karton. Blagojević je ukrao loptu uposlio Bekrića čiji udarac sjajno brani golman Viteza. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom naše ekipe od 1:0.

U četvrtoj minuti nastavka, Lazić sa 20 metara snažno šutira, ali lopta odlazi preko gola. Kosorić je u 57. minuti zaradio žuti karton. U 69. minuti Plavi su došli do novog gola. Ivan Lendrić se sjajno snašao u kaznenom prostoru domaćih, i na kraju sa loptom ušao u gol Viteza. Križman je zamijenio Lazića. Nekoliko minuta poslije je Radinović zamijenio Bekrića, a Stanić S. Stevanovića. U posljednjoj minuti Križman je izašao pred gol Viteza, ali je njegov udarac otišao pored gola. Do kraja nije bilo prilika, te je tako Željo osvojio tri boda u Vitezu.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u subotu, 26. novembra, protiv Zrinjskog. Susret Pod Bijelim brijegom počinje u 14 sati.

POGLEDAJ GALERIJU