Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 6. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od domaće Mladosti sa 2:1.

U šestoj minuti domaći nakon dobre akcije prijete preko Isakovića, ali je Antolović odlično odbranio. U 24. minuti Kovač prolazi po strani, ali njegov udarac odlazi pored gola. Dvije minute poslije Kokot prolazi, njegov udarac blokira odbrana gostiju, a u nastavku Blagojević šutira sa 20 metara, ali je Hadžić bio na visini zadatka.

D. Sadikovič je u 30. minuti uposlio Beganovića čiji udarac blokira u posljednji trenutak defanzivac Mladosti. Šest minuta prije kraja prvog dijela je D. Sadiković šutirao pored gola sa 25 metara.

Igrala se 55. minuta kada su Plavi odigrali odličnu akciju. Beganović je uposlio Kokota koji ubacuje, a Tiago ne uspijeva ubaciti loptu u mrežu domaćih. Od 57. minute je Stokić igrao umjesto Tiaga. Dilaver je glavom u 61. minuti šutirao, a Antolović uhvatio sigurno loptu.

Domaći su poveli u 63. minuti. Nakon duge akcije, u završnici je pogodio Dilaver. Umjesto D. Sadikovića je igrao Hiroš. U 75. minuti je Stokićev udarac izblokiran. Uzelac je zamijenio Mladenovića. U 77. minuti su domaći povisili vodstvo na 2:0, a strijelac je ponovo bio Haris Dilaver.

Četiri minute poslije Željo dolazi do gola. Amir Hadžiahmetović je odlično šutirao sa 20 metara i pogodio rašlje domaćeg gola. Kokotov udarac iz 85. minute prolazi pored gola. Samo minut poslije Kokot izlazi sam pred Hadžića koji mu odlično brani udarac. Ponovo Kokot izlazi sam pred gol domaćih, ali nije ovaj put nije uspio matirati domaćeg golmana.

U posljednjoj minuti je Stokić šutirao iz slobodnog udarca, ali je Hadžić bio odličan.

POGLEDAJ GALERIJU