Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH na Grbavici savladali Metalleghe sa 2:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Memija, Kosorić, Boccaccini, Stanić – Marković, Blagojević, M. Stevanović, Radinović, Križman – Lendrić. Gosti su od prve minute igrali u sastavu: Fejzić, Bibić, Kovač, Smajić, Helvida, Dujaković, Sakan, Rašić, Radulović, Stakić i Popović.

Željezničar je poveo u 10. minuti susreta. Kosorić je dubinskim pasom uposlio M. Stevanovića kojeg u kaznenom prostoru ruši Rašić, a glavni sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara za vodstvo Plavih je bio Ivan Lendrić. Tri minute poslije Križman šutira sa 20 metara, ali je udarac sigurno odbranio Fejzić. Radulović je u 16. minuti sa vrha kaznenog prostora šutirao preko našeg gola.

Navijači na Grbavici su u 26. minuti vidjeli odličnu akciju i sjajnu priliku Plavih. Marković je uposlio Križmana, ovaj petom ostavio za Lendrića čiji udarac sjajnom paradom brani Fejzić. U 34. minuti prvi udarac u okvir našeg gola, a pokušaj Sakana je uhvatio Kjosevski. Dvije minute poslije Radinović je ubacio sa strane, a M. Stevanović glavom šutirao tik pored lijeve stative gostujućeg gola.

Četiri minute prije kraja Željo je udvostručio svoje vodstvo. Marković je dodao do M. Stevanovića, ovaj upošljava Sandija Križmana koji prizemnim udarcem iskosa matira golmana Metalleghea. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom naše ekipe od 2:0.

U 55. minuti je iz slobodnog udarca pokušao Kovač, ali je Kjosevski bio na visini zadatka. Dvije minute poslije M. Stevanović dodaje do Radinovića koji snažno šutira sa 25 metara, ali je Fejzić paradom izbacio loptu u korner. Nakon kornera udarac Markovića su izbacili defanzivci gostiju. Od 61. minute je umjesto Sakana igrao Durak.

Marković je u 65. minuti iskosa izašao pred golmana Metalleghea koji mu je odbranio udarac. Minutu poslije sjajni M. Stevanović se izborio za loptu među tri fudbalera gostiju, potom je istrčao do gola, ali udarac odlazi nekoliko centimetara pored stative. U 72. minuti je Lazić zamijenio Križmana koji je ispračen aplauzima, a u redovima gostiju je Popovića zamijenio Smiljanić. Samo minutu nakon toga su gosti postigli pogodak, a strijelac je bio upravo Smiljanić.

Markovića je u 77. minuti zamijenio Šećerović. Minutu poslije Smiljanić šutira sa 25 metara pored našeg gola. U 80. minuti je Lendrića zamijenio Beganović. Igrala se 85. minuta kada je M. Stevanović oboren na ivici kaznenog prostora. Upravo je Miroslav izveo slobodan udarac, a njegov pokušaj je zaustavila prečka gola Metalleghea. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te su tako Plavi osvojili tri boda.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra 1. oktobra u 15:30 sati, a u Bijeljini je protivnik domaći Radnik.
POGLEDAJ GALERIJU