Fudbaleri Željezničara su u okviru 3. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Vitez sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Graovac, Projić – Osmanković – Zakarić, Zeba, Žerić, Ramović – Nikolić. Za goste su od prve minute igrali: Tirić – Stanić, Brekalo, Livaja, Karić, Ćosić, Miletić, Mamić, Đerić, Vranjić, Zukić.

U šestoj minuti Zeba je šutirao sa 20 metara, ali je ova parabola otišla preko gola gostiju. Vranjić je u 12. minuti zaradio žuti karton nakon povlačenja Zebe. Stevanović je u 24. minuti dobio žuti karton. U 31. minuti je Vitez propustio dobru priliku. Karić je nanizao nekoliko naših igrača, uposlio Livaju koji iskosa izlazi pred gol, ali njegov udarac Kjosevski sjajno brani. Stevanović u 43. minuti ubacuje, Zeba u padu šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Od početka drugog dijela Blagojević je zamijenio Žerića. U 52. minuti je Mamić zaradio žuti karton nakon prekršaja nad Ramovićem. U istoj minuti Graovac je sa 30 metara šutirao preko gola. Nikolića je u 57. minuti zamijenio Beganović. Zeba je u 60. minuti šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara, ali je Tirić sigurno odbranio. U 61. minuti Zakarić je probio, ubacio, ali je Vranjić u posljednji trenutak izbacio loptu iz peterca. Ćosić je zaradio žuti karton zbog ispucavanja lopte na tribine nakon prilike.

U 64. minuti je Željo poveo. Projić je ubacio sa strane, a Đorđe Ćosić nespretno reagovao i ubacio loptu u svoju mrežu. U narednoj minuti je Đogić zamijenio Livaju. U 66. minuti Zakarić je šutira iskosa sa vrha kaznenog prostora, ali lopta odlazi malo pored gola gostiju. Vranjić je u 68. minuti šutirao preko gola sa velike udaljenosti. Minutu poslije je Bojo zamijenio Zukića. Zebu je u 77. minuti zamijenio Zec. U narednoj minuti Zec je iz polu-voleja šutirao preko gola. U 90. minuti je Bojo šutirao sa lijeve strane, a lopta je otišla pored našeg gola.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Borca. Susret na Grbavici počinje u 20:30 sati!

POGLEDAJ GALERIJU