Željezničar je u okviru prve utakmice drugog pretkola Evropske lige remizirao sa AIK-om odigravši 0:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Graovac, Bogičević, Stanić – Blagojević, Radinović – Zec, Zeba, Zakarić – Nikolić. Za goste su igrali od prve minute: Lihner – Nyholm, Karlsson, Valsanen – Sundgren, Them, Olsson, Blomberg, Saletros – Markkanen, Avdić.

U 11. minuti gosti su izveli brz napad, a sa strane je ubacio Sundgren i pogodio gornji dio prečke našeg gola. Markkanen je u 23. minuti dobro prihvatio loptu, šutirao, ali uz blok je Kjosevski izbacio loptu u korner. U 37. minuti velika prilika za Želju. Zec je iskoristio grešku, povukao loptu, šutirao iskosa, Linner odbranio, a na povratnu loptu je ponovo Zec natrčao i šutirao preko gola.

Tri minute prije kraja prvog dijela Zeba je sa 30 metara šutirao, ali je Linner lagano uhvatio loptu. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Tek u 60. minuti smo vidjeli prvu priliku u drugom dijelu. Nakon ubačaja sa starne Blomberg je šutirao iz voleja, ali je Kjosevski izbacio u korner. Nakon kornera velika prilika za AIK kada je sa pet metara Nyholm šutirao glavom pored gola. U 67. minuti Projić je ušao u igru umjesto Zeca. U 72. minuti je Avdića zamijenio Goitom. U narednoj minuti Projić je zaradio žuti karton.

Nikolića je u 76. minuti zamijenio Beganović. Pet minuta poslije Therna je zamijenio Ishizaki. U 83. minuti je Marković zamijenio Radinovića koji je zaradio aplauze. Samo dvije minute poslije Marković je zaradio žuti karton. U sudijskoj nadoknadi je Zakarić dobio žuti karton. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Revanš susret je na rasporedu za sedam dana.

POGLEDAJ GALERIJU