Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru osmog kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Krupu sa 2:1.

Za Željezničar su od prve minute igrali: Kjosevski – S. Stevanović, Jahić, Kosorić, Stanić – Marković, Šećerović, Bekrić, M. Stevanović, Križman – Lendrić. Za goste iz Krupe na Vrbasu su utakmicu počeli: Ilić – Redžić, Jašarević, Ljubenović, Perić, Dujaković, Vuković, Milutinović, Vukotić, Čomor, Aleksić.

Utakmica je počela sa minutom šutnje za preminulog Josipa Bukala, legendu Kluba, te Omera Serhatlića, dugogodišnjeg ekonoma. U sedmoj minuti je Željo poveo. Sandi Križman je uzeo loptu, šutirao sa 25 metara i matirao golmana gostiju. U 16. minuti je Jašarević zaradio žuti karton nakon grubog starta nad M. Stevanovićem.

Kjosevski je u 20. minuti odbio loptu nakon jednog ubačaja, potom je Jašarević šutirao, ali je golman Plavih refleksnom intervencijom spasio sviju mrežu. Perić je u 24. minuti dobio žuti karton. Igrala se 27. minuta kada su gosti poravnali. Kosorić je u kaznenom prostoru oborio Vukotića, a siguran sa 11 metara je bio Zoran Milutinović.

Dujaković je u 38. minuti dobio žuti karton. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 1:1.

U petoj minutu nastavka snažan udarac Lendrića iskosa, ali lopta odlazi nekoliko centimetara preko gola. U narednoj akciji Šećerović šutira preko gola iz velike udaljenosti. Minutu poslije brza kontra gostiju, ali udarac Perića sigurno hvata Kjosevski. U 57. minuti je Perić zamijenio Marušića. Dujakovića je zamijenio Sadiković.

U 67. minuti Šećerović ubacuje, a Križman atraktivno makazicama šutira pored gola. U narednom napadu M. Stevanović šutira sa 20 metara, ali i ovaj put lopta odlazi pored gola. Lendrića je u 69. minuti zamijenio Lazić. Križman u 72. minuti loše zahvata loptu i golman Ilić sigurno hvata loptu. Radinović je zamijenio Bekrića. Stanić je dobio žuti karton u 74. minuti.

Sjajna akcija Želje u 77. minuti, na ubačaj S. Stevanovića šutira M. Stevanović, ali njegov udarac sa 10 metara u posljednji trenutak blokira defanzivac Krupe. Dvije minute poslije Križman šutira preko gola sa ivice kaznenog prostora.

Grbavica je u 83. minuti proključala. S. Stevanović je ubacio, a debitant Darko Marković primio loptu na grudi, a potom volej udarcem pogodio nebranjeni dio mreže gostiju. U 89. minuti Lazić je šutirao u dobro postavljenog Ilića. Jahića je zamijenio Boccaccini.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra za sedam dana u Doboju kod Kaknja. Susret sa ekipom Mladosti se igra od 15:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU