Fudbaleri Željezničara su u okviru prve pripremne utakmice poraženi od GOŠK-a sa 2:1.

U petoj minuti Vranješ ubacuje iz kornera, a Zec petom šutira pored gola. Dvije minute poslije Vranješ šutira sa distance, Kozić izbacuje u korner. Vranješ je ponovo u 12. minuti šutirao sa 25 metara, ovaj put preko gola. U narednoj minuti dobra prilika za GOŠK kada je Ramić sa deset metara šutirao preko našeg gola.

Vranješ u 18. minuti proigra Zeca, ovaj iskosa izlazi pred gol, šutira, ali Kozić sjajno brani. U narednoj minuti nakon lijepe akcije Plavih Stevanovićev ubačaj se odbija i na gol-linije Kozić paradom izbacuje loptu. U 30. minuti nakon kornera Bogičević na drugoj stativi šutira preko gola. Minut poslije Ramić iz odlične situacije šutira glavom, ali je Kjosevski sjajno odbranio.

Agilni Vranješ u 40. minuti iz slobodnog udarca sa 30 metara sjajno šutirao, a Kozić još bolje odbranio u korner. Zec u 45. minuti upošljava Zajmovića koji lob-udarcem pogađa prečku. U posljednjoj minuti Željo je poveo. Blagojević je sjajno izveo slobodan udarac sa 25 metara i pogodio rašlje gola Gabeljana. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Zajmović u 59. minuti asistira za Zeca koji ide prema golu GOŠK-a, šutira, ali lopta odlazi malo pored gola. U 61. minuti nakon greške lopta dolazi do Zajmovića koji je sa dvadesetak metara gađao prazan gol, ali je lopta otišla pored stative. U 63. minuti bilo je 1:1. Raguž je sjajno gađao iskosa i pogodio našu mrežu. Miha je u 80. minuti šutirao sa distance, lopta odlazi preko gola. U posljednjoj minuti GOŠK je došao do pobjede. Nakon penala i protesta naših fudbalera siguran sa 11 metara bio je Ereiz. 

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak protiv Širokog Brijega.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski (Fejzić od 46.)- A. Šehić (B. Šehić od 67.), Osmanković (Bogičević od 30.), Bakrač, Stevanović – Šabanadžović (Džindo od 86.), Vranješ, Blagojević (Hajdarević od 64.) – Zec (Dacić od 72.), Krpić (Mujagić od 86.), Zajmović (Veselinović od 62. (Mujarić od 75.)).
GOŠK: Kozić – Čolić, Đajić, Hasanhodžić, Vego – Zolj, Bošković, Hasanović, Anković, Reiz – Ramić. Još su igrali: Brkić, P. Raguž, A. Raguž, Kordić, Miha, Aletić, Kulović, Karamarko, Grvala.